Mit adhatok már neki enni hozzátáplálás alatt értve? Adhatok neki üveges bébiételt?
Kisfiam 4 honapos mult 1-èn. 6450 gramm s az utolso egy honapban csak 42 dkg-ot hizott. Vèdőnő mondta h probáljuk ki a tejpèpet. Nestlès tejpèpet adott. Na ez a fiamnak nagyon nem jött be.
Amugy lehet látnj rajta h már enne mást mert mindent a szájába vesz s nyalogatja. Pl almát mandarint narancsot.
Adhatsz neki almát, őszibarackot, sütőtököt, krumplit. Lehet üvegeset is.
Azt viszont jobb, ha tudod, hogy ezekben kevesebb a kalória, mint a tápszerben, vagy az anyatejben. Ha elkezded a hozzátáplálást valószínűleg még annyit sem fog hízni, mint most, főleg ha kiváltasz étkezést.
ilyen pici korban én is inkább tejpéppel, tápszerrel próbálkoznék... de ha találsz olyan bébi ételt ami 4 hónapos kortól van, azt biztos adhatsz neki, gondolom nem írnák rá különben...
mandarint, narancsot tudtommal nem nagyon javasolják mert allergizál, azt biztos nem adnék neki, déli gyümölcsöt eleve nem, hiszen ki tudja mivel kezelik hogy a szállítás során ne romoljon meg...
nekem 5 hónaposan már óránként kellet szoptatnom mert nem lakott jól a fiam, kaptunk tejpépet de nem nagyon tetszett neki azt mondta a védőnő hogy adhatok üvegest mindent ami a korának megfelelő.
a tejpépbe pedig szoktam keverni neki gyümölcsöt ami üveges pép.pl. (hamenek alma-őszi meg ezek)
na így már jóízűen eszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!