Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szerintetek miért nem rág a...

Szerintetek miért nem rág a kisfiam?

Figyelt kérdés

Már 16 hónapos, de nem hajlandó megenni a darabos ételeket, csak ami elolvad a szájában, pl: kölesgolyó, kukac, csoki :(

Krumplifőzeléket villával összetöröm, de hiába puha, nem rágja meg a krumplit, elnyammogja, vagy kiöklendezi.... Babapiskótát is leharapja, és eláztatja. Mivel próbálkozzam? Mivel eléggé hamar képes öklendezni, hányni, ezért félek a fulladástól. Nagyobbik is hasonló volt, de ő legalább megette a levesben főtt zöldségeket.

2014. dec. 5. 15:47
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves almácska 76! Köszönöm a kedves és hasznos soraid. Vettem vegyes zöldségköretet, megpároltam, kisebb darabokban elétettem, ettem mellette......az első falatot kihányta.

18.43. és 20.05-ös válaszolók: kérdésemet azért írtam ki, mert segítségben reménykedtem, konkrét javaslatokban, hogy mivel kezdjem, esetleg akinek van kicsi babája, aki most kezd darabosakat enni, mit ad neki először? Nem kioktatásra és lenézésre vágyom, megkérlek benneteket, a továbbiakban élezzétek a nyelveteket máson. Van épp elég bajom ezen kívül is.

2014. dec. 5. 23:15
 12/17 A kérdező kommentje:
Problémámat több anyukával, a védőnővel, gyerekorvossal is megosztottam, de egyikük sem szedte le a fejemet, nyáron költöztünk, azt mondták az is befolyásolhatja, hogy ezen a területen lassabban fejlődik, mivel azóta foga sem bújt újabb.....túl sok volt a változás neki. Hangsúlyozom, nem tömöm édességgel, kipróbálva volt amit említettem. A gyümölcsös dolgokat is natúr joghurttal, túróval adom, főzök neki mindig, tehát nem a tv előtt tespedek, miközben a gyereket nyammognivalóval kötöm le!!!! Továbbra is várom a segítőkész, hasonló problémával küzdő Anyukák válaszát.
2014. dec. 5. 23:21
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az jutott még az eszembe, hogy kipróbálhatnád neki a zabkását. A spárban szoktam venni aprószemű zabot, azt megfőzöm vízben, és ha kész, teszek bele tápszert, sőt reszelt almát is tehetsz bele mielőtt majdnem kész, akkor egy kicsit párolódik benne. Kb fél óráig szoktam ezt az aprószemű zabot főzni, hogy jó pépes legyen. Ez mégsem teljesen turmix, de újrakezdésnek jó lehet. És nagyon egészséges is. Ha a sütőtököt szereti a babád, akkor azt is tehetsz bele, igazából mindenféle gyümölcsöt, akár turmixolva is.
2014. dec. 6. 12:22
 14/17 anonim ***** válasza:
De hát amit almácska mond, az is tulajdonképpen arról szólt, h elment a gyereke a bölcsibe, ahol a kutyát nem érdekelte, h rág vagy nem rág, ez az ebéd, ha eszed, ha nem. Oszt' ette, mert nem vót más. Meg látta, h a többi is eszi.
2014. dec. 6. 13:35
 15/17 A kérdező kommentje:
Almácska, zabkását én is főzök, nagyobbik fiam is szereti, a kicsinek még nem adtam, mert eddig tejjel készítettem. Ki fogom próbálni :) Aldiban veszem, ott egész olcsó és finom is, szintén az apró szemű jött be nekünk is. Megpróbáltuk tegnap a kenyeret, hát a hideg is kirázta,mikor a szájához ért. Csináltam tejfölös csirkét durumtésztával, késsel vágtam csak meg a tésztát, szaftot tettem rá, gondoltam mivel nem pépes, biztos kiöklendezi, vagy esetleg elkezdi rágni. Hát szépen ügyesen nyelte rágás nélkül :/
2014. dec. 8. 15:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Azta, nem semmi, aranyos lehetett:) Az ízlett neki:) Lehet, hogy a rántott húst sült krumplival is ízlene neki:)
2014. dec. 8. 23:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Na, ha azt is lenyeli egészben, már nem tudom mit gondoljak :)
2014. dec. 9. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!