Mikorra kell/lehet teljesen elhagyni a tápszert?
A gyermekorvos 4 hónaposan azt mondta, hogy egy éves korára. Most hat hónapos, megint szóba került, most 8 hónapos kort mondott. Kicsit nagy a differencia a két céldátum között nekem.
Ha most két étkezés van kiváltva és bármit, bármilyen mennyiségben megeszik, milyen ütemezéssel lehet az étkezéseket kiváltani?
Fiam 19 hónapos, reggel a szendvics mellé tejitalt iszik (Milumil), este csak az a "vacsora".
Szerintem kb 2 éves korában vezetem be a tejet, akkor hagyjuk abba végleg a tejitalt.
A nagyobbik még kétévesen is csak a tejet itta reggelire, az eltelítette és nem reggelizett csak tízóraizott. Amúgy 15 hónaposan váltottam a tápszerről tejre. Nagyon szerette a tejet, most már csak néha jut eszébe kérni egy bögrével, 3 éves.
A kicsi teljesen le lesz szoktatva a tápszerről 1 éves korára, legalább is ez a terv. Szüksége nem lesz már rá, és 1 éves kor után kb. 3000 ft-ba fog kerülni és csak 450 grammos, legalábbis úgy tudom, akkor már nem lehet szakorvosi javaslatra sem felírni. Ő tejallergiás, és speciális tápszert kap. Most 9 hónapos, reggel még a tápszert kapja, többi kanalas, 5ször eszik egy nap.
Amúgy kérdésedre válaszolva, teljesen egyedi hogy ki mikor hagyja abba. Vannak emberek akik meg vannak győződve a tejalapú étkezés minimális mennyiségének fontosságáról. Mi gasztroenterológusunk nem ilyen, azt mondta 1 éves kora után már semmi szüksége nincs a tápszerre (vagy tejre), sőt már most sincs, ez csak a szokás miatt jó, hogy ölben megissza cumisüvegből a tápszert, könnyebben elalszik pl. este.
1 éves korára azért szerintem érdemes kiváltani az összes étkezést, és a tápszer vagy tej csak egy plusz dolog legyen mellé, ne azzal lakjon jól. Aztán ha ez még sem sikerül, mert nagyon ragaszkodik hozzá, akkor sem lesz katasztrófa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!