Jól csinálom vagy gyorsítsunk bele?
9 hónapos a kisfiam.
Eszi már a gyümölcsöket:
banán
alma
őszibarack
Univer bébiételben is ilyeneket, hogy Trópusi gyümölcsös, alma-sárgabarack-banán, stb.
Eszik:
sárgarépa, krumpli, cékla, sütőtök, borsó, csirkemell, pulykamell, csirkemáj (ritkán), rizs.
De ezeket megfőzve, összepürésítve, turmixolva.
Sok helyen olvasom, hogy már azt eszi egy ekkora baba, amit a szülők, pl. rizses hús, stb.
Ma a bablevesből vettem ki zöldséget,répát és levet, összenyomkodtam, azt ette, de ugye ebben volt petrezselyem, hagyma-fokhagyma, kis olaj is.
Jól haladunk, vagy nem jól csinálom, és tényleg nem kell így túlaggódni?
Valaki írta a múltkor, hogy 8 hónaposa kiflit és virslit vagy májkrémet reggelizik, ahhoz képest nagyon el vagyunk maradva.
Lehet, hogy csak a felsorolásodból maradt ki, de sokkal többféle ételt adhatnál már neki, és ez nem az egészségtelen májkrém.
Pl.: szilva, meggy, gesztenye, körte karfiol, tök, kelbimbó, spenót, sóska, brokkoli, zöldbab. Az ezekből készült főzelékek mind mehetnek "felnőttesen".
Túró, tojássárgája, joghurt, kiflivéget is adhatsz rágcsálni.
A főzeléket hogyan?
Pl. az jó, ha brokkolit megfőzöm, és saját főzőlevével, vagy tápszerrel besűrítem?
Így gondoljátok a "főzeléket"? Vagy lisztes habarással?
Szilvát, körtét evett már, azt kifelejtettem.
Babakekszet is szoktam reszelni az almájába, bébiételben evett már paradicsomos burgonyát, azt is szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!