Mit adjak 16 hós babámnak reggelire? Ti miket adtatok?
májkrém, kőrözött (baba változatban)
Miért csak heti egyszer kap felvágottat?
A virsli mellé kicsi falatokra csipegetett kenyeret adjál. A vajas felvágottas kenyeret kicsi katonákra vágva is megpróbálhatod. Kenyér helyett próbáljátok a kifli karikákat.
Tejbegríz, tejberizs, bár ezek inkább vacsorák nálunk.
Kalácsot lekvárral, vaj nélkül (én soha nem ettem meg a vajas-lekváros kenyeret, a vaj valahogy nem passzol nekem oda), mézet ennyi idősen én még nem adtam a fiamnak.
Másik nagy kedvencunk, tejföl, reszelt sajttal összekeverve, ez kenyérre kenve, kicsit rápírítok a sütőben, ez a sajtos tejfölös melegszendvics. De finom a sonkás sajtos melegszendvics is.
Adj Neki minőségi felvágottat, szalámit, amelyeknek magas a hústartalmuk, azokból ehet gyakrabban. Az én fiam 19 hós, már hosszú hónapok óta felnőttes reggelit eszik: vajas kenyér sonkával, paradicsommal, uborkával stb., sajttal, van, hogy joghurtot kanalaz hozzá, tejet iszik. Főtt tojást, bundáskenyeret is szokott kapni. És az nem baj egyáltalán, ha leeszi a szendvicsről a husit. Én alapból nem teszem a kenyérre a felvágottat, hanem mellé, plusz felvágok Neki a sajtot, zöldségeket. Azt eszik, amit kíván. Nagyon jó étvágya van a fiamnak.
Legyél picit lazább!:-)
Én úgy adok neki felvágottat, hogy kicsi margarinos kenyérfalatkákat rakok elé,meg paradicsomot, sajtot stb.. azokat elkezdi enni és a husit én adagolom mellé, időnként odateszek neki pár apró darabkát, pont azért, mert akkor csak a húst enné, így viszont minden kerül a pocakba :)
Amit még nem írtak előttem,ha jól emlékszem, a kislányom nagyon szereti a lekváros vagy gyümölcsös túró is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!