A kapható "porokat" (tejpép, rizspép, gabonapép) mikor adhatom? Alma után, jöhet almába már kezdetnél? (van gluténmentes is, gluténos is)
A gluténesekkel vigyázz! A glutént nagyon óvatosan kell bevezetni, azt hiszem 6-7 hónapos kortól.
Ilyen porokat én is használtam, sűrítésre, a mai napig használom őket (másfél éves a gyerekem). De nem ízesítettet, csak a natúrt veszem. A tejbegríz is nálunk tápszer+ilyen por. Jobb mintha liszttel sűrítenék.
"A glutént nagyon óvatosan kell bevezetni, azt hiszem 6-7 hónapos kortól. "
hogyan? napi egyszer? kétnaponta egyszer?egy kanál?vagy?
A lényeg a fokozatosság. Nagyon pici mennyiségben kezd és fokozatosan növeld. Állítólag, ha hirtelen megterheled a szervezetét jóval nagyobb eséllyel váltassz ki allergiás reakciót, mintha csak fokozatosan terhelnéd. De minden allergén dologgal így van ez, a tejtermékekkel stb.
Tehát elkezded kicsi de állandó adagokkal és fokozatosan növeled az adagokat. Pl minden nap egy 3-ad keksz, aztán egy hét múlva fél keksz, 1 hét múlva 1 keksz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!