Ha nyersen nem jó neki az alma, akkor érdemes krumplival megfőzni, aztán teljesen pépesítve adni neki.
Szintén kaphat még répát, sütőtököt, céklát, de mindet csak alaposan megfőzve, illetve egyszerre csak egy félét. Új ételtípust hetente érdemes bevezetni, korábban semmiképp (ha ritkábban, az nem baj).
Vannak 4 hótól adható bébiételek. Viszont érdemes elolvasni az összetevőket, mert sokban van (szerintem teljesen fölöslegesen) hozzáadott cukor. És valóban jobb először csak egyfélét adni.
Még arra figyelj oda, hogy azokat az allergén gyümölcsöket (pl. málna), amik allergia szempontjából "hatástalanítva" benne vannak a bébiételekben, még egyszer be kell majd vezetni.
mi 4 hónapos korában kezdtük el, a tápszer mellett:
- vaníliás milumil tejpép
- alma (megfőztem, úg yne olyan savas)
- őszibarack pép és lé (vízzel hígítva)
aztán babylove alma+banán püré a dm-ből és ezt kevertem a milumil tejpépbe. Azóta is ez az uzsonna, csak már gabonás tejpéppel.
egy két hét gyümölcsözés után kapta a főtt tápszeres krumplit pépesítve, aztán a krumpli mellé a zöldségeket sorban.
Próbáld a gyümölccsel, ha elfogadja és emészti szépen, akkor jókor kezdted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!