5,5 hónaposak vagyunk, kb 1 hónapja kezdtük az ételeket bevezetni. Eszik már almát barackot répát. Nem világos minden a hozzátáplálásnál. Hogy csináljam?
én gyümölcsöt nem adok ebédre, csak tízóraira, vagy két evés között.
ebédre először kapott főtt krumplit tápszerrel/anyatejjel pépesítve
aztán kapott a krumpliba almát, pépesen
aztán krumpliba répát, céklát, sütőtököt stb.
ezeket ebédre, egy étkezést kiváltva, a többi anyatej, tápszer.
most 6 hónaposan a tízórai, uzsonna tejpép Milumil Ha és gyümölcspép keveréke, az ebéd pedig valamilyen krumplis főzelék, vagy főtt rizs pép répával, sütőtökkel, olajjal.
Annyit adok neki egy adagra, ami egy teásbögre mennyiség és ha megeszi, megeszi, ha marad belőle, hát akkor marad.
Inni vizet iszik mellé, nekünk így működik.
Az üveges bébiételeket is ajánlanám amikro bevezetsz egy egy új ételt, azoknak jó az állaga és könnyebb szerintem ismerkedni nekik, a konyhában nem mindig sikerül elsőre az új étel nekem.
Ja és ha nem eszi meg, mert nem fogadja el, akkor kap rendes adag tápszert/tejet.
Az eleján én is megkínáltam utána, de csak kipótolta, a mennyiséget a gyomrában illetve szomjoltásra kellett neki, így maradtam annál, hogy egy bögréhez mérem, hogy hol tartunk az evésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!