Ha egy baba "bírja"a sima tápszert, tejpépet akkor a tejtermékek bevezetésekor se várható allergiás reakció? Savanyított tejtermékekre gondolok illetve tejre kizárólag ételbe belefőzve, belesütve.
Szia!
Két gyermekem van. A kisebb 10 hónapos. Neki még nem adunk semmilyen tejterméket. A nagyobbik (2,5 éves) sajnos úgy néz ki allergiás. Még várunk a vérvétel eredmányére. Sok mindentől függ, hogy produkál-e valamilyen reakciót. Pl. Nem mindegy, hogy tejfehérje vagy laktóz érzékeny-e. A fehérje allergiás reakciót vált ki, míg a tejcukor emésztési zavarokat. Amikor elkezditek (legyen szó tejről, vagy tejkészítményről) folyamatosan figyeld a picit, hogy időben észrevegyétek, ha valamilyen gond van.
Köszönöm a válaszokat!
Hogyhogy nem derült ki hamarabb az allergia kedves második válaszadó? Milyen tünetei vannak a gyerkőcnek?
9 hónapos egyébként a babám. Még nem kapott tejterméket, csak tejalapú tápszert és tejpépet.
Tápszert csak kimondottan forralt majd szobahőmérsékletre lehűtött vízzel szabad használni. Tejjel/Anyatejjel tilos, célszerű orvost megkérdezni (1-es) én nem vagyok orvos de a tápszeres dobozokon rajta kell hogy legyen.
Nem törvényszerű kedves kérdező, allergia nincs korhoz kötve, lehet valaki születésétől kezdve vagy 10-20 évesen is akár. De szerintem belefőzve/belesütve semmi gond nem lehet. Régen és a mai napig van aki sima tejjel eteti a gyerkőcét de előtte azt is fel kell forralni majd lehűteni.
Meg kell próbálni először egy kis adaggal és figyelni a gyermek reakcióját/székletét.
Minden jót és sok sikert kívánok!
Köszönöm a választ. Én úgy tudom, hogy a tejfehérje allergia kimondottan "gyerekbetegség" és kinőhető. Ami később (bármikor) jelentkezhet az a laktóz intolerancia, de az nagyon más dolog.
Csak babavízzel készítek tápszert (de ez gondolom nem nekem Szólt).
Szia!
A második válaszoló vagyok. Egyrészt viszonylag későn kapott direktbe tejet, (20 hónaposan) másrészt először arra gyanakodtunk, hogy a távfűtés következtében jött ki ekcéma rajta. Először csak a könyök hajlatban jelent meg, aztán elég sok helyen. Sajnos még mindig várjuk az eredményt, úgyhogy marad még a diéta.
Egyébként sajnos a tejfehérje érzékenység nem csak a gyermekeket érinti, igaz a legtöbb esetben kinövik. Anno a saját gyermek orovosim is ebben szenvedett.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!