Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A rota elleni oltástól várható...

A rota elleni oltástól várható mellékhatás? Láz, vagy ilyesmi, mire figyeljek? Tanácsokat várok

Figyelt kérdés

vagy melyik oltástól várható legesélyesebben bármi?

még soha nem volt lázas, kicsit félek előre(de már kapta a kötelezőit, meg a meningitecet, prevenart - ezektől semmi baja nem volt)

mikor mérjem oltás után a lázát?

lázon kívül mire számítsak még?

hallottam olyat is, a rota elleni már konkrét legyengített vírus, nem úgy, mint a többi oltás. igaz ez? vagy mit kell tudnom róla?

2014. szept. 5. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Annyira szörnyű, hogy ezt nem a háziorvossal beszéled meg... :(
2014. szept. 5. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
a doki biztos el szokta mondani mindenhol hogy mindig várható láz stb... csak figyelni kell a viselkedését ha nyűgi amilyen nem szokott mérj egy lázat.
2014. szept. 5. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
az en kisfiamnak semmi baja nem lett tole.
2014. szept. 5. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk semmi gond nem volt. A rotát szerencsére ő elkerülte, mi nem. A nagy még kórházban is volt (annak idején még nem volt oltás, vagy legalábbis nem beszéltek róla).
2014. szept. 5. 13:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Max enyhe hasmenés, más nincs. Nagyon-nagyon ritkán előfordulhat allergiás reakció, de ez azonnal jelentkezne, az orvosnál meg van ellenszer.

Arra kell figyelni, hogy a széklete kb egy hétig veszélyes hulladéknak számít, mert lehet benne vírus. Ez a környezetét fertőzheti, tehát kisgyerek, terhes nő, vagy emésztőrendszeri gondokkal küzdő ember számára lehet kellemetlen.

Én pl enyhén elkaptam tőle, de ez egy napos, nem annyira vészes hasmenést jelentett. Kb háromszor futottam egyet és ennyi. Mivel egészséges vagyok, különösebben nem rázott meg a dolog. De pl anyámnak bélproblémái vannak, ő egy hétig nem is találkozott vele a biztonság kedvéért.

2014. szept. 5. 13:57
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

sajna a dokink nem szokott felvilágosítani

múltkor is csak annyit mondott, nem lesz semmi baja.és pont.

2014. szept. 5. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!