Hogyan kell tápszerrel főzeléket csinálni? Ti hogy csináljátok?
Most 7 hónapos a kislányom, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást de 2 hónapig semmiből nem evett 1 kanállal többet, 6 hónaposan vettünk neki a tejpépet ezt viszont nagyon szereti és nagyon szívesen eszi, kb 2 hete tejpépbe rakom neki a gyümi h kapjon rendesen vitamint, kb 3-4 napja megeszi a gyümit magába babakeksszel. Teljesen ki is váltottuk ezekkel a 10 órait, uzsira is meeszi ha ezt adom neki, de szeretném már a zöldségetek is adni neki de hiába próbálgatom szabályosan kiköpi így gondoltam ha kicsit tápszer íze lenne szívesen enné, de el se tudom képzelni h hogyan csináljam!
Ti hagy csináljátok? Nektek könnyen fogadta az ízeket?
Én úgy vezettem be mindent, hogy először főtt tört krumpli és hígabb arányú tápszerrel folyékony péppé kevertem. Íze lett és meg is ette. Aztán adtam neki még inni ugyan ebből a tápszerből is, mert nem tudtam, mi elég és mennyire lakott jól.
Később már csak a krumplit és a pradicsomot, néha a céklát főztem és ehhez adtam mindig először bébiételt, sütőtököt, cukkinit, borsót stb. elosztva 2-3 napra.
Aztán a főtt vegyes zöldségekhez adom most kapott oliva olajat, mert a bébiételben is van olaj, kell nekik, de már csak kevés bébiételt kap, mindent főzök.
Gyümölcsből szintén bébiétellel kezdtük, mert nem csinált annyi gyomorsavat, a tejpépet is csak fele adagban adom, a másik fele alma-banán püré (ez jött be a legjobban neki).
Ilyesmik. Még a karfiol, saláta hátra van, addig nem akarok húst adni neki, ameddig a zöldségeket ki nem pörgettük.
Most lesz 6 hónapos, szépen emészt és mi is 4 hónap után kezdtük, ő akkor a tejpépet sem akarta lenyelni, de egy héttel később már a tápszeres krumpli bejött.
Köszi a válaszokat!
Megpróbálom amiket írtatok!
Nem erőltetem neki, csak már olyan jó sok mindent ehetne, olyan szívesen főzőcskéznék neki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!