Baba első szülinapjára milyen tortát lehet készíteni vagy venni? Ti gyerekeitek milyen tortát kaptak?
Tojást én 10 hónaposan bevezettem, így már ehetett akkor.
Meggyes joghurttorta volt, annak minden összetevőjét ette már előtte is. (a piskótát is).
Túrós barackos tortája volt.Akkora már mindent bevezettem.
Tojást,túrót,barackot,piskótát,tejfölt,tejszínt.
Imádta. :D
Vettem a Nyersétel Akadémiától aszalt almalapot, ez volt a tészta, a krém pedig natúr gesztenyemassza banánnal és rizstejszínnel, hogy lehessen kenni.
Lehet, hogy furin hangzik, de finom volt. :)
csinálhatsz neki külön túrótortát (krémes túró - valamilyen tégelyes bolti + zselatin + joghurt + gyümölcsök... ha valaki fél a zselaintól, olvassa ezt el: [link]
csinálhatsz neki gyorstortát - gyümölcstortalap, vanilaipuding, banán. (ez kb. 5 perc, plusz a kihülés)
olyan mindegy, mert nem fog sokat enni a tortából.
az összetevők legyenek ismertek számára - pl. tejtermékek, glutén (liszt) és ne legyen rájuk allergiás.
mi vettünk neki egy kicsi csokitortát, amit össze tudott törni, az csak arra volt neki :) lenyalta a kezét, nem is evett belőle - mondjuk nem csoda, tiszta cukor volt, ki is dobtam :)
én csináltam ezt a banános gyümölcstortalapos pudingos tortát, és hoztak egy auchanos tortát - ez a vendégeknek volt. de megengedtük, hogy belenyaljon a baba.
végül is még 1 évesen nem kell neki ennivalónak a torta, nekik a szülinapi ÜNNEPLÉS, a GYERTYA, a VENDÉGEK, a köszöntés, EGYÜTT ÉNEKLÉS a leges-leges-legfontosabb :)
ha nem szeretnél kockáztatni, csinálj egy sűrű tejbegrízt valami formába, és az legyen a torta, párolt gyümölcsökkel a tetején :)
nyers tojásos krémes sütit inkább viszont még ne... (pl. franciakrémes, bár ott is gőzölik a tojást, azért óvatosan ezzel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!