Milyen tortát készítsek kisfiam első szülinapjára?
Sajnos csak olyan krémeket tudok ami tejes. (puding, túrókrém stb)
Én csokitortát fogok süni piskóta (6 tojás, 6 ek. liszt, 6ek. cukor, sütőpor) és párizsi krém (3tojás+3ek holland kakaópor+3ek cukor összekeverni és gőz fölött felfőzni, majd vajjal összekeverni ha kihűlt szintet teljesen)
Esetleg ha van tejed akkor anyatejből csinálj egy kevés pudingot, és öntsed 2-3 babapiskótára, vagy laktóz mentes tejből készíts pudingot. Ezeken kívül még valami piskótát tudnék elképzelni amibe nem kell vaj és tej, de ilyet most sajnos nem tudok, lágy piskótát eltud nyamnyogni.
Óóó, az első szülinap! :)
Én a lenti recept alapján sütöttem a kislányomnak piskótát. Nem egy nagy ördöngősség, kb. mint egy bögrés süti:
tej- és tojásmentes piskótához:
2,5 dl 100%-os almalé
12 dkg cukor½
citrom héja és leve
1 cs. Vanilincukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
1 mokkáskanál szódabikarbóna
6 evőkanál étolaj
Előkészítettem a tortaformát (20 cm), kikentem egy kevés tejmentes margarinnal és beliszteztem. A sütőt 200 C-ra előmelegítettem.
Az almalét a cukorral, citrommal és vanilincukorral habosra kevertem. Tényleg habos lett, és egészen krémes volt a színe. A többi száraz hozzávalót elvegyítettem, majd az almalés keverékhez adtam. Végül belekevertem még 6 evőkanál étolajat. Állagra itt teljesen úgy nézett ki mint egy kevert tészta.
A tésztát az előkészített tortaformába simítottam, betettem a forró sütőbe, amit 5-8 perc után 180 C-ra állítottam. Összesen kb. 25 percig sütöttem. Érdemes tűpróbával megnézni, hogy megsült-e, mert csalóka, kívülről jobban pirul, mint a hagyományos piskóta. Pár percig a formában hagytam hűlni, majd egy rácsra borítva teljesen hagytam kihűlni mielőtt három lapba vágtam volna.
Én krémnek túró + őszibarackot tettem, de látom a tejtermék nálatok kilőve.
Szerintem ha simán csak szétnyomkodott banánt raksz a piskótára, az is nagyon finom...
Vidám készülődést és nagyon boldog születésnapot kívánunk a nagyfiúnak!!!!!!!!!!! :) :) :)
A fiam tejérzékeny, neki most volt a 2. szülinapja.
Kókusztejből csináltam krémet, étcsokival ízesítettem.
A tészta pedig egy muffintészta volt, annyi plusszal, hogy tettem bele szójajoghurtot (arra ő nem alllergiás) és így egy nagyon ruganyos, puha tésztát kaptam! Kívül pedig fondanttal vontam be!
6-os vagyok:
Írtad, hogy nem vagy gyakorlott a sütésben... (én is életemben először idén sütöttem sütit). Azt még elfelejtettem írni, hogy én a vajazás helyett sütőpapírt tettem a formába. Kb. 3-4 cm magas piskótát fogsz kapni egy kicsivel nagyobb formában. Nem tudom pontosan az átmérőt, én szív alakúban sütöttem. :)
Szép napot!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!