Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 1,5 hónapos babámnak kevés a...

1,5 hónapos babámnak kevés a tápszer? Tej egyáltalán nincs, kis súllyal született, a Milumil 1-et írták neki fel. A súlyának megfelelő adaghoz képest dupláját eszi.

Figyelt kérdés
Persze a védőnő és orvos is azt mondja nem adhatok neki ennyit, de ha nem kap annyit amennyit kér, nem alszik el, és üvölt a két etetés között. Van, h egész nap ébren van. Mit tudtok javasolni? Elkezdenék neki valami mást is adni a tápszeren kívül, h jól lakjon. Régen is már hat hetes kórtól adtak almát, krumplit....és mégis itt vagyunk. Volt valaki hasonló helyzetben?

2014. júl. 27. 08:22
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Óvatosan, mert anyatejjel nem lehet túlhízlalni gyereket, tápszerrel viszont igen, mert az lassabban bontja le az emésztőrendszere. Illetve az anyatejnél eleinte kevésbé tápanyagdús, vizesebb tej jön, ezért kevésbé mérvadó a mennyisége, míg a tápszernél állandó a tápanyagtartalom. De ugyanez miatt van, hogy melegben az anyatejes babáknak nem kell vízpótlás, míg a tápszereseknek igen.

Nézd, én felnőtt gyomorral kíváncsiságból ettem a tápszerből (ugyanúgy testsúlykg alapján kiszámolva a saját mennyiségemet) és valóban eltelíti az embert, én is bealudtam tőle. Aztán hasfájással keltem.

De ha a gyerekorvos, aki születése óta látja a gyereket, azt mondja, hogy sok lesz neki, akkor picit mérlegeld az ő álláspontját is. Kétlem, hogy rosszat akarna a gyereknek.

2014. júl. 29. 07:30
 22/22 anonim ***** válasza:

Anyatejjel nem lehet túlhizlalni?

Dehogynem.

Van az ismeretségi körünkben olyan család, ahol a baba csak anyatejes, reggeltől estig mellen volt, és 4-5 hónaposan nagyobb feje volt, mint nekünk, felnőtteknek, korához képest úgy nézett ki, hogy több hónappal nagyobb, kövérebb volt, már a doki és a védőnő is mondták, hogy nem lesz jó ez a dolog így..... szóval szerintem mindegy, hogy anyatej vagy tápszer, mellesleg ha egy ekkora gyerek éhes, akkor hiába akarja az ember "diétáztatni".

Mi is voltunk szoptatási tanácsadónál, aki azt javasolta, hogy vegyünk vissza a tápszer adagból, meg is próbáltuk, egész nap üvöltött a fiam, mondtuk, köszi, ebből akkor nem kérünk....

Kérdező, úgyis látod, mennyi az elég, nem minden gyerek annyit eszik, ami a dobozra van írva. :)

És hogy a védőnő meg a doki mit mond? Az egy dolog....

2014. júl. 30. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!