1,5 hónapos babámnak kevés a tápszer? Tej egyáltalán nincs, kis súllyal született, a Milumil 1-et írták neki fel. A súlyának megfelelő adaghoz képest dupláját eszi.
És ettől a sok tápszertől hogyan fejlődik? Ha nagyon sokat hizik akk bizony tul van etetve de ez a végterméken is látszik.A lényeg hogy egyenletes legyen a gyarapodás. Nem irtad mekkora mennyit és hányszor eszik. a napi össz mennyiség azért nem haladja meg a 800- 1000milit? Ha ekkora menyidség mellett keveset vagy átlagosan hízik akk lehet h tápszert kéne váltani. Mert valoban a nagy mennyiség bele savanyodik a kis pocijába.
A z én pindurom is addig enne mig ki nem folyik az orrán de muszály kevesebbet adnom mert neki faj a hasa ha sokat adok ill sokat bukik. 6 x eszik 120milit 4 hos és mellé még kb 150 mili szopi van egy nap .
Ő is sír ha elveszem az üveget de nem az éhség miatt hanem nagy a komfortszopi igénye. Üveg utan rögtön cumit kap és bőfi után vigan elvan nem sír nem éhes.... Nem lehet h mallatok is ez lehet?
7-es vagyok,
minket nem piszkáltak a túletetéssel, örült mindenki, hogy gyarapodott.az elején nagyon,mert kora tápszert kapott, és egy hó alatt 1 kilót hízott. én mindig aggódtam a túletetésen, de a férjem mondta, hogy annak semmi értelme ha üvölt,hogy éhes. szinte a kezdetektől tápszeres, minimális tejem volt.régen vezettük excel táblába mennyit evett, és kiszámoltuk az aznapi adagját, és kb mindig 150 el túllépte azt. aztán egy idő után abba hagyta, talán 2 hós koráig evett mindig többet, aztán beállt. most meg lassan könyörögni kell neki, hogy egyen :D jelenleg 8,5 hós, 7500 gramm és 75 centi :)
írok neked üzit, ott megadom a facebook-os elérhetőségem ha van kedved beszélgetni, hátha megnyugszol kicsit.
Szia.
Először is nyugi.
A hozzátáplálást el ne kezdd!!! Iszonyú korai volna, 4, de inkább 6 hónapos koráig várj!!
Váltsatok tápszert, mi is Milumillal kezdtünk, de 2 hós kora körül váltottunk, Nestlé Lactogen Harmony-ra.
Széklete? Hányszor kakil egy nap? Minden nap van kaki?
Az elején én is írtam, hogy mikor mennyit eszik, aztán rájöttem, hogy oké, hogy a dobozra ráírják, hogy átlagban mennyit esznek meg a babák, de nálunk is volt olyan, hogy csak a felét ette meg, máskor meg kétszer annyit.
Elvileg ugye nem tudod "túltömni", mert úgyis visszabukná, ami "nem fér bele".
Másrészt ha üvölt, de miután kap még enni és elhallgat, elalszik, akkor éhes volt még.
Szóval ne görcsölj rá, tudom, könnyű mondani, de mi is így voltunk az elején.
Kitartás.
Ja, és a kis súllyal született babák az elején durva mennyiségeket esznek, hogy behozzák a súlyukat, aztán majd lelassul, meglátod, mi is így voltunk.
Az meg, hogy a védőnő és az orvos mit mond..... egy dolog, mondani sok mindent lehet, de Te vagy vele, Te látod, úgyis érzed, mi a jó neki.
12esvagyok. Ha nem bukik az nagyonjo. A kaki is rendben van. nemértem mért mondják akk. Valoban igaz h a kis sullyal születettek rekordokat döntenek az elején. A lányom pont forditva volt. viszonylag nagyobb sulyyal született a hosszhoz képest és későn indult be hízni. Most 4 hosan majdnem beérte a lemaradást.
Lehet hogy 6 hos koraig eyit fog enni mint most. ne aggodj ha jo a közérzete szépen fejlődik akk nem kell aggodni. nemond meg pontosan mennyit eszik és kész.
Az én lányom ugyan ez volt :)
Mindig is többet evett, mint ami rá volt írva a dobozra. Én erre mindig azt mondtam, hogy ő még nem tud olvasni :D ha úgy látod, hogy ettől lesz kiegyensúlyozott, akkor add neki...hihetetlen, hogy egyes anyák képesek "éheztetni" egy kis babát, mert állítólag majd kövér felnőtt lesz.
A lányom most 3 éves 12 kg és 103 cm. Egyltalán nem kövér, amióta szilárdat eszik, tök normális mennyiséget eszik meg, vagy kevesebbet. Egyébként 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni.
Esetleg mond a dokinak, hogy sokat bukik és írjon fel milumil AR-t, az sűrűbb a rendes tápszernél, ha mindenképp váltani szeretnél valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!