Húst először hogy adtatok babátoknak? Turmixolva a főzelekkel elkeverve turmixolva, de mint egy feltétet? Mennyit adtatok kezdetben?
jóféle (piacon vett kapirgálós pipi) csirkemellet főztem meg vízben, zöldségekkel, ételízesítővel (nátrium glutamát, azaz izfokozómentes) - vagyis csináltam egy húslevest magyarul... szóval abból kivettem a csirkemellet, a zöldséget, és egy kis főzőlevet, és összeturmixoltam (aprítóban), aztán ezt kiporcióztam bébiételes üvegekbe.
és aztán belekevertem pépekbe...
lehet csak a csirkét is főzőlével darálni, ezt nyugodtan keverheted elsőre almapürébe (akár nyersbe, akár főtt alma pürébe, mert ezt az almás ízt már ismeri)
először elég csak egy kanálkával belekeverni.
később a húspépet, vagy ezt a csirkemell-húsleves pépet bármilyen főtt zöldségfözelékbe belekeverheted,
zöldborsópüré, krumplipüré, karalábéfőzelék, főtt répa pép, főtt krumpli pép, spenót, sütötökpüré... stb.
bébiétel formájában NEM ÉRDEMES a husos menüket venni, mert borzalmas ízűek, szagúak, és nem nagyon eszi meg a baba (szerintem mert nyesedék, vagy nem tudom, de olyan az íze és a szaga ezeknek, mintha máj lenne bennük, fújj)
vegyél akkor inkább sima zöldségpürés bébiételt, és abba keverd bele a saját készítésű húspépet!
kezdetben elég mondjuk pl. egy egész lereszelt (közepes) almához egy teáskanálnyit keverni. de amúgy kezdetben úgyse tudod, mennyi az elég a babának, szóval sokat nem érdemes csinálni, és nem is lehet elvárni, hogy sokat egyen eleinte...
majd később úgyis látod, mennyi az elég :)
eleinte, kezdésnek mindenképpen MINDENT PÜRÉSÍTVE adj.
ha már nem túrja ki a szájából (anyatejes babák ezt a kitúrást akár 10-12 hónapos korig is művelik) akkor jöhet a darabos étel, szálkásított, csipkedett husika :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!