Mivel most van szezonja a befozésnek. P sargabarack hogy tegym el télire a babocának?
én lehúztam a héját, félbevágva, kimagozva tálcán lefagyasztottam (hogy szemenként fagyjon, ne pedig össze tömbbe az egész)
Ilyen módszerrel a bevezetéskor is tudsz csak egy kicsit adni neki, nem kell felolvasztanod egy egész üvegnyi barackpürét.
Fagyasztanám a helyedben. Összepürésítve kis adagokba tökéletes. Üvegbe azért nem raknám, mert tartósítószer nélkül lehet nem bírná ki. Ha nincs sok hely a fagyasztódba, akkor csak sárga és őszibarackot illetve körtét tegyél el, a többit (szilva, meggy) megvehetsz mirelitbe.
Októberi a kislányom, én is tettem el neki tavaszra néhány gyümölcsfajtát anno.
Pürésítve is nyugodtan fagyaszthatsz le adagokat pl. aventes kis pohárkákban vagy akár a tejgyűjtős zacskóban is. A lényeg, hogy adagonként és ne nagy félkilós csomagokban tedd :)
Szerintem megpróbálhatsz eltenni befőttnek is, hőkezeléssel-dunsztolással lehet tartósítani cukrozás nélkül is. (természetesen a gyümölcsöket nagyon alaposan tisztítsd meg, húzd le a héját, forrald meg stb.)
Répát akkor tegyél el fagyra, ha saját magad, vagy ismerős termeszti. Ha igen, akkor pucolás főzés/párolás után pürésítsd, és fagyaszd.
Ha nem, akkor teljesen mindegy, egész évben kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!