Lányom 3,5 hós tápszeres. Anyukámtól tegnap kaptunk 4hós kortól adható bébiételt. Nem bírtam magammal és megkóstoltattam vele 2kiskanállal. Nagy meglepetésemre imádta :) Szerintetek folytathatom? Vagy még korai?
ha nem fáj a hasa tőle, szerintem semmi baja nem lesz :) adtál már neki mást is? vagy rögtön most ezzel kezdted? mert alapból a hozzátáplálást már simán el lehet kezdeni.. nekem a védőnő azt mondta most, hogy 2 hónapos korában már az almát nyugodtan kóstoltassam meg vele... (most 6 hetes és ő is tápszeres)
2014. máj. 26. 10:48
2/11 anonim válasza:
mi is kb 3,5 hósan kezdtük, védőnő, doktornő tanácsára. Miért ne lehetne? Úgyis csak kóstolgat még nem azzal fog jól lakni.
2014. máj. 26. 10:52
3/11 anonim válasza:
3,5 hósan lehet adni először almát, mást nem. majd pár nap uán krumplit is, ha ez is megvan jöhet a répa is. De csak lassan, hiába imádja nem szabad megömni. Táplálék intoleranciát okozhat.
2014. máj. 26. 11:47
4/11 anonim válasza:
Szerintem korai.
Tudom hogy aki már korán hozzátáplál(t) az a Jóisten se győzi meg hogy az nem jó a babának, de egyetlen olyan FRISS cikket, szakértői véleményt, ajánlást sem találsz, amiben le ne írnák a korai hozzátáplálás veszélyeit.
Lehet érvelni azzal hogy azon a 2 héten nem múlik semmi - de, múlik. Az hogy egy esetleg agyoncukrozott édes pép ízlik neki, nem jelenti hogy felkészült az emésztőrendszere az evésre.
Ja és persze nekünk se lett semmi bajunk tudom... Tegye fel a kezét akinek nincs tele a környezete allergiásokkal, gyomorfájósokkal, székrekedésesekkel...
2014. máj. 26. 12:00
5/11 anonim válasza:
Milyen agyoncukrozott édes pépről beszélsz??? almáról van szó majd krumpliról.
2014. máj. 27. 06:46
6/11 anonim válasza:
A kérdező nem almát meg krumplit írt, hanem 4 hósnak adható bébiételt.
Mindegy, nyilván mindenki azt csinál amit akar. Biztos vagyok benne hogy sokan egyet értenek velem, de mivel csak a lepontozás megy, nem írnak.
Egyébként nektek mi a hiteles információ ebben? Várnék olyan linket ahol azt írják hogy ajánlott 3,5 hósan hozzátáplálni. Mert az ellenkezőjéről oldalakat lehetne megtölteni.
2014. máj. 27. 08:05
7/11 anonim válasza:
simán lehet hozzátáplálni... persze az internet tele van minden szeméttel, és sokan onnét keresitek a válaszokat.. menjünk csak vissza a mi gyerekkorunkba, ahol a nagyanyáink tehén tejjel, szalonnával, pörkölttel etették a fél éves gyerekeiket... had kérdezzelek meg anyáink korosztályában hol látsz annyi allergiást???? csak a mostani gyerekekről derül ki agyba főbe a mindenféle ételallergia és miért is?? mert nem adják nekik időben a megfelelő zöldséget, gyümölcsöt, lisztet, amikor a szervezetének hozzá kéne szoknia... csak a sok bió meg fene tudja milyen baromságokat adnak a szülők a gyerekeiknek, nehogy valami bajuk legyen... közben nem veszik észre, hogy ezzel ártanak nekik... de mindegy úgysem tudok senkit meggyőzni és nem is akarok... én a nagy lányomat is 3 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni mert tápszeres volt az égvilágon semmi baja nincs, (14 éves)és a fiammal sem fogok máshogy tenni... szóval nem ért veled egyet mindenki :)
2014. máj. 27. 09:16
8/11 anonim válasza:
Nem mondtam hogy mindenki, csak azt hogy sokan. Meg azt is hogy mindenki azt csinál amit akar ;)
2014. máj. 27. 18:40
9/11 anonim válasza:
tényleg nem vitatkozni akarok, csak most jöttünk meg a védőnőtől a 7 hetes fiammal, és szó szerint ezt mondta: " ne foglalkozz a könyvekkel ki mit ír... jövő héttől nyugodtan kóstoltasd meg vele az almalét, baracklét, ha a levét elfogadja adhatod nyugodtan a jó pépesre reszelt gyümölcsöt is" :) na én ilyen védőnőt szeretem :) (persze biztos van olyan is, aki ennek hallatán rosszul lenne, mert hát a könyvek az internet nem ezt írják...) én 40 éves vagyok, 1 gyermeket már felneveltem, a családban a fiam a 8. unoka, nálunk egyik gyerekkel se szórakozott egyik tesóm se, és egyiknek sincs semmilyen allergiája, betegsége semmire... (persze más ha a szülők részéről tényleg van valami de ha egészségesek, akkor feleslegesnek tartom a túlzott óvatosságot...) és tényleg nem vitatkozni szeretnék csak "érdekességként" írtam le.. :)
2014. máj. 29. 12:45
10/11 anonim válasza:
Bízz az ösztöneidben, te látod, hogy szüksége van-e hozzátáplálásra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!