Lehet hogy túletetem a babámat? Hány ml pürésített étel ajánlott egy 6-7 hónapos babának egy alkalomra?
Általában így eszik egy nap:
7-kor 180 ml tápszer
12-kor 200-250 ml zöldségpüré
16-kor 120 ml tápszer
19-kor 200-250 ml zöldségpüré
21-22-kor 100-150 ml tápszer
Tápszerből annyit adok, amennyit csak akar, de általában ennél többet nem akar. Viszont a püréből még nem próbáltam ki, mikor lenne elege, de ennél többet nem merek adni neki, 6 és fél hónaposan. Amúgy leggyakrabban édesburgonya-cékla van benne, ha ez számít, és ha az adag után tápszert kínálok neki, nem fogadja el. A püré kicsit sűrűbb, mint a bolti pürék. Szerintetek túl sokat eszik?
200-250 ml főzelék szerintem kicsit sok.
Legalábbis az én védőnőm 150 ml körül javasolta így első körben. Én is annyit adtam a fiamnak.
Az én lányom lassan hat és fél hónapos lesz, igen jó evő; szintén mondhatom, hogy nem tudom, mennyit enne a püréből, mert mindig mindent megeszik, amit adok...
Egyébként én is ilyen "felállásban" etetem, hogy a második és negyedik étkezésre adok neki pürét, csak nálunk a 2. evés de. 10-kor van, most 130 gr gyümölcsöt kap (nemrég emeltem ennyire, vagy egy hónapig 100 gr-ot adtam) és fél-egy babakekszet.
A negyedik étkezésünk az uzsonna, kb. 5 órakor, ekkor zöldséget eszünk, 90 grammot adok és utána 1/3 adagnyi tejpépet.
Napi háromszor általában behúzza a 180 ml-ről készített tápszert, ami ugye elkészítve 200. Nagy ritka, ha meghagy 20-40 ml-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!