Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy nez ki anyatejes 10...

Hogy nez ki anyatejes 10 honapos babatok napi etkezese?

Figyelt kérdés
Par nap "minta" erdekelne, hogy hany orakor es miket eszik? Es nem föetkezesnel mit eszik?
2014. márc. 15. 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Ilyen korban a tej már csak a szomjoltás miatt volt.

2 főétkezés volt ami mindenféle főzelék, a 3. az valamilyen gyömölcs joghurttal, zabpehellyel, a reggeli, esti étkezés az tej.

2014. márc. 15. 19:08
 2/8 anonim ***** válasza:
31%

nálunk ha összejön, akkor fél9 kor valami gyümölcspüré (6kor szopizik még, 7 kor ébredünk) aztán 1 órakor cici, 3 felé meg egy cici, mert aztán séta lesz. 5 körül meg ha úgy jön össze, akkor megint valami bébiétel, mondjuk főztem most egy csomó csirkemellet, azt keverem valami zölcségpűrével, vagy megkapja a gyümölcspürét megint...

mi még nem igazán vesszük komolyan a hozzátáplálást, anyatejes, jól fejlett a kisfiam, minden benne van az anyatejben még, ami kellhet neki (nézettem vérképet, és konzultáltam szoptatási tanácsadóval, szóval nem kell kételkedni) :)

sokszor kínálom babavízzel, és gyümölcslével (100%os, nem koncentrátumos fajtával)

eszik:

alma, körte, banán, szilva, málna, eper PÜRÉKET

srépa, sütőtök PÜRÉKET

csirkemell PÜRÉT

kiflivéget csócsál, babakekszet olvasztok a hamijába néha, bio bébi oldodó zabpelyhet is rakok a pürékbe egyszer egyszer.

bio bébiételeket veszek, ha valamit nem tudok magam elkészíteni, mert pl. nem idénygyümölcs (körte...)

2014. márc. 17. 17:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Jól írja az előző, az anyatej nemcsak szomjoltó, ha nem bízol magadban, csináltass vérképet, ha jól fejlődik a baba, ne siettesd az elválasztást. Keress rá erre a pdf-re: Meddig elég az anyatej? Sok hasznos infó, nemcsak a címben feltett kérdésre.
2014. márc. 20. 05:42
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat!

Az elsö tiszta sor, ö igy gondolja vagy valamiert igy csinalta, oke.

A masodiknal az etkezesek ideje, ha jol ertem: 6, fel9, 1, 3, 5... es utana? Vagy utana alszik es atalussza az ejszakat reggel 6-ig??? Vagy ugy ertsem, utana 3-4-akarhany orankent szopik reggelig?

A 3. valaszt joszandeku, de sajnos szamomra ertelmezhetetlen. Erthetetlen szamomra, miert merült fel benne, h nem biznek magamban, vagy az, hogy siettetni akarnam az elvalasztast, es miert kene rakeresnem arra a kerdesre, h meddig eleg az anyatej, es miert erdekelne olyan info, amit nem kerdeztem? De azert köszi a joszandekot!

2014. márc. 23. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, az első kettőre reagálva írtam, amit írtam. Igazad van, nem ez a kérdés.

10 hósan az enyém "hivatalosan" 3 szor evett, reggel gyümölcspüré vagy banán gabonával, ebéd főzelék, vacsi kenyérféle (házi vagy abonett, vagy főtt rizs, főtt tészta) zöldségkrém rákenve vagy a leve, ritkán darabos. A vacsi volt a legkevesebb. Ezenkívül sok szopi, tízórai és uzsi sinlac tápszerrel iható sűrűségben vagy növényi tej.

2014. márc. 24. 01:54
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

A növenyi tejröl meg nem hallottam bebikivitelben, de gondolom, herbariakban kaphato rizstej, szojatej es ilyenekre gondolsz, amik nem bebietelek. Igaz is, föleg ha bio, miert ne? Regebben vettem 100% bio sargarepalet, ceklalet vagy zöldseglevet (Aldi vagy ilyen boltban), sztem ezekböl is lehetne mar adni, megha nem is kifejezetten bebietelek.

2014. márc. 24. 23:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Növényi tejet házilag is készíthetsz, pld barnarizsből. Zöldséglevet is sokat adtam az elején, aldisat de saját készítésűt is. Gyümölcscrntrifugával vagy vízzel turmixolva és leszűrve. Sosem vettem bio gyümölcsöt, zöldséget, üveges bébiételt sem.
2014. márc. 25. 02:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm valaszodat!

Az aldis zöldseglenel szamomra kerdes a nitrattartalom. Mivel felnötteknel nem kell figyelembe venni, de kisbabaknal a sargarepa, zöldsegek vegeben több a nitrat, igy a nem kifejezetten kisbabaknak gyartott zöldsegle kerdeses.

A biot csak azert tartom fontosnak eleinte, mert legalabb amig az "alapok" kialakulnak (belflora..stb), ne epüljön a szervezetebe hormontartalom meg genmanipulalt mindenfele. (Persze igazabol legalabb a növekedes befejezödseig, azaz kb 18 evig ez lenne az igazi, söt meg jobb örökke, csak ugye ki tudja ezt megvalositani.) Bar tudom, sokan ugy gondoljak, hogy minek, ha utana ugysem biot fog kapni.

A rizstej keszites oke, csak nem ertem, minek, legalabbis mi nem iszunk itthon növenyi tejeket, a tapanyagtartalmat meg a fött rizsböl is megkapja.

Nem mondom, h a bebietel biztos, h bio, es mig a natriumszegeny viznel figyelnek a gyartok az asvanyianyagtartalomra, ehhez kepest meg egy bebietelen sem lattam, h natriumszegeny vizböl keszitett. Ez is egy olyan, atlagembernek követhetetlen dolog, hogy vajon mennyi adhato biztonsaggal es mennyi idös korig fontos, nem igazan tudni, mint ahogy ez a bio vagy nem bio etel is...

2014. márc. 25. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!