8,5 hónapos a kislányom, evési problémákkal küzdünk, valaki tud tanácsot adni?
banán?hús? az enyémnek ez a 2 favoritja van, de komolyan. akármit elutasít, de ezt a 2 dolgot soha :-D
párizsi és társaival én várnék, nátriumnitrittel tartósítják a húskészítményeket, amiket a gyerekek 2-3 éves korukig nem tudnak lebontani, mert nincs meg hozzá az enzimük.főleg, ha így indul neki a hozzátáplálás. kenyérfalatkák zöldségkrémmel (cukkini, padlizsán..stb), bio virsli (dm), zöldségfelfújt (recept kismamablog), banán-, körte-turmix rizstejből, bundáskenyér, tükörtojás...stb,
A másik, hogy ne erőltesd, ne várj el tőle semmit, minden gyerek más ütemben eszik. az enyém is igazán később kezdett megbarátkozni az ételekkel. ismerek olyat, akinek a fia 13 hós koráig semmit nem fogadott el az anyatejen kívűl. igen extrém, de nem fogadta el, az anya kivárta és ma szépen eszik. ne add fel, próbálkozz szelíden, de bízz benne!
Igen, próbálkoztam már hogy ő fogja meg az ételt, de inkább ledobálja a földre. Banánnak ha megérzi az illatát már fintorog.
A zöldségkrémeket ki fogom próbálni kenyérrel, eszembe sem jutottak, köszönöm! Mondjuk most épp jön fölül a foga, ez is rátesz egy lapáttal, de majd megpróbálom, ha kibújt a foga egy 2-3 nap múlva.
1 vagyok: Még az jutott eszembe, hogy van ilyen rágó cumi amin egy kis háló van és ételt lehet beletenni. Gondolom ő is szívesen veszi a játékokat a szájába, talán így megtetszik neki az étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!