Hogy csináljam meg a zabpelyhet, hogy ne legyen nyúlós-nyálkás izé?
10 hónapos fiamnak gondoltam veszek egy zacskó aprószemű zabpelyhet, ne mindig keksz legyen a gyümiben.
Azt olvastam, le kell forrázni, és állni hagyni. Ezt megcsináltam, találomra mért vízzel. De elég érdekes trutyi lett. Csak így lehet megcsinálni, vagy van valami gusztusosabb megoldás?
És ha csak simán beleteszem a joghurtba, nem szívja meg magát?
Sose forraltam, mindig csak joghurtba teszem, áll pár percet és már eheti is a lányom.
Magamnak is így csinálom.
Gondolom, ha leforrázod, kioldódik belőle valami anyag ami miatt nyúlós lesz.
Amúgy egy tipp:
Én a legolcsóbb, hagyományos zabpelyhet veszem és aprítóval átdarálom, így finom szemű lesz. Kisebb babák is jobban elfogadják, ráadásul sokkal hamarabb megpuhul.
Megszívja, csak többet kell várni. Állítólag vannak benne olyan rostok, amik főzés hatására emészthetők-de szerintem semmi gond, ha csak "áztatod".
Az én fiam ugyan 21 hónapos, de ma nyers zabpelyhet csipegetett. :)
Tejet még ugye nem kap 10 hónapos fiam, de akkor megpróbálom kicsit kevesebb vízzel főzni, talán akkor mind magába szívja, míg megpuhul, és akkor nem lesz ilyen állagú.
Vagy egyszer megpróbálom nyersen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!