Kedves Anyukák! Ti mikortól adtatok mogyoró tartalmú ételt gyermeketeknek?
Én is úgy tudom 3 éves kortól "lehet". Úgyhogy én még nem mertem adni az én 2 évesemnek, kivárom a 3-at.
Mégpedig azért, mert én is allergiás vagyok erre-arra és tudom, hogy pl valamelyik úgy jelentkezik, hogy enyhén viszket a szájpadlásom, picit zavaró csak. Ezt egy 3 éves el tudja mondani, egy 1,5-2 éves nem biztos. És a földimogyoró nagyon súlyos allergiás reakciót tud okozni, gégeödéma, fulladás. És ki tudja, lehet először csak így jelentkezik, meg is nyugszik az ember, hogy nem allergiás, aztán a későbbi alkalmakkor meg lehet bedagad a torka és életveszélybe kerül. Ezt nem lehet előre tudni.
Én az ilyenekben betartom az ajánlásokat! Egyébként az ilyen típusú allergia tényleg főleg az amerikaiakra jellemző, azt hiszem nem is véletlenül, hiszen náluk van a mogyoróvajnak nagy múltja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!