Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Aki uzsonnára ad gyümölcsöt-se...

Aki uzsonnára ad gyümölcsöt-segitene egy picit? Teljesen összekeveredtem.

Figyelt kérdés
most kezdtem a hozzátáplálást.délután 4körül adom,orvosi tanácsra,ill délelőtt alszik.nem igazán tudom,hogyan kellene.ha délelött adnám,utána meg kell szoptatni?-vagy jó az uzsonnánál-és utána anyatej.ill 3-4 gyümölcs után jöhet-e a zöldség?ezt hogyan kell-simán,vagy rögtön krumplihoz keverve.és ezt is 4körül adjam?vagy ezt ebédre kell?először csak egyszer-és,ha már megy a főzelék is,akkor ebédre azt -uzsira gyümölcs?ill mindkettő után szoptatok?mikor vált ki egy étkezést?kérem segitsen valaki eligazodni az útvesztőben!
2013. dec. 23. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Bocsi de nekem a kérdésed az útvesztő. De egyszerre egy étkezést válts ki. Elöször tízórai vagy uzsi. Attól függ mennyit eszik belőle a babád ez nagyon változó. Van aki megeszi az egészet egyből mert annira bejön neki van aki pár falatot eszik. Ha csak keveset eszik akor utána mehet még anyatej. Folyamatosan egyre többet adj neki amig meg nem eszik annyit hogy jól lakjon. Krumlis dolgot nem értem.
2013. dec. 23. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondtak, hozzateaplalunk es nem leszoktatjuk a szopizasrol 1 eves koraig. Tehat eloszor szopizik es utana hozzataplalunk. Eloszor meg kell ismertetni 1 etellel, lehetoleg delelott vagy delben es lehetoleg gyumolccsel. Kb 3 napig kostoltatjuk es fokozatosan emeljuk az adagot, mig 4. Nap mar teljes adagot kap.
2013. dec. 23. 19:58
 3/6 anonim ***** válasza:
2-3 gyumolcs utan johet a fozelek is, eloszor erdemes magaban es majd kesobb krumpliva. Nem tudom mennyi idosek vagytok, mi ugy csinaltuk, hogy 6 honaposan kezdtuk es csak delben kapott. 8 honaptol kap delutan is. Delben fozelek, uzsonnara gyumolcs. De eloszor mindig szoptatok es utana kap mast is.
2013. dec. 23. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:

És a föntieken túl nagyon fontos az is, hogy egyszerre csak egy féle ételt vezess be, azt add néhány napig, fokozatosan kevéssel kezdve.

Ennek az az oka, hogy ha esetleg valami baja van egy étellel (pl. allergia), akkor tudni fogod, hogy melyiktől volt.

2013. dec. 23. 22:17
 5/6 A kérdező kommentje:

igen-kaotikus a kérdésem is.szóval uzsonnára adom a gyümölcsöt-mert azt mondta az orvos,hogy akkor adjam,mert kevesebb a tej addigra-a déleőtt pedig eleve nem jó,mert akkor alszik.ill azt mondták,h kinálás után szoptassak,és reggeli-és ebéd közt nem szoptatok

szóval először a gyümi-majd a zöldség,mindegyik pár napig.csak azt nem tudom,hogy a zöldség is uzsonnára,vagy az már ebédre menjen,ha még csak egyszer adom.vagy-ha már a zöldséget vezetem be,akkor már kétszer adok,mert a gyümölcs is megmarad uzsonnára?talán is érthetőbb?

2013. dec. 24. 09:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor ad a zöldséget előszőr magában ebêdre.Ha már krumplival adod akkor is ebédre mert abból lassan már főzelék lesz és azt ebédre adjuk. Gyümölcsöt tízóraira és uzsira adunk ,késöbb lehet bele rakni kekszet,joghurtot stb. Első voltam.
2013. dec. 24. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!