Az alma után mi következzen?
Reszelt almát nem tudja megenni a pici baba, hacsak nem üveg reszelőt reszeled. Turmixolni kell.
Leturmixolsz egy almát botmixerrel, s adsz neki annyit, amennyi jól esik neki.
Ha megeszik belőle 60-80 Milit, akkor jön majd a barack, lehet kapni mirelitet, én előre gondolkodtam, tettem el fagyóba nyáron, (ma lett 6 hónapos a fiam:)
Majd körte, sütőtök sütve vagy főzve( kb. 2 óra mire megpuhúl)
Ha ezekből megeszik egy étkezésre valót, akkor jöhetnek a zöldségek.
Lehet nem ízlik neki az egyik alma, lehet másfajtával próbálkozni.
Ha 2 hét után se eszi az almát, Lehet nem szereti az almát, akkor nem kell erőltetni, ad neki sütőtököt, barackot, majd ha azt szereti, akkor ahoz lehet keverni az almát.
Az elején lehet adni bébiételt, alig eszik pár kanállal, több a kosz, mosogatás, mint hogy egy üveg babykaját megbont az ember, s 3 alkalomra megeszi a pici
én üvegreszelőt használok (azt a retró, csónak alakú, üvegtüskés jénai fajtát, annyira jó) azon pépesítem az almát. szerintem nagy találmány! :)
nekem amúgy az alma után a körte jött - igaz, 7 hónaposoknak írják, a babám 6 hósan kapta, de semmi baja nem lett, nem fájt a pocija, és meg is emésztette, ahogy láttam a pelusban :)
a következő a sütőtök lesz nálunk...
javaslom a seress oliver fajta körtét, krémes, édes, isteni.. (fehér a húsa a körtének, és szinte vajszerű az állaga, auchanban is láttam, októberi érésű, lehet azért kapni valószínű)
köszi szépen
még a meggyet mondták,de akkor mindegy a sorrend,hogy szilva,barack,vagy körte?vvan többféle nekem is a fagyasztóban.és csak utána a zöldség-ugye?
Szia,
leírom, nekem hogy mondta a védőnő:
Gyümölcs: alma, meggy, őszibarack, szilva, banán
Az én babám az almák közül a Starkingot szereti! :) én is többet próbáltam mire ezt megtaláltuk - üvegreszelőn tökéletesen pépessé lehet reszelni!
Zöldség, szín szerint kombinálva:
Fehér: krumpli, tökfélék
Sárga: répa, sütőtök
Piros: cékla, paradicsom
Zöld: brokkoli, spenót
Sűrítőnek krumpli, higítónak anyatej/tápszer.
Nekünk rögtön úgy mondták, hogy reszeljünk egy fél háztartási kekszet a gyümölcsöhöz.
Remélem tudtam segíteni picit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!