Hogyan szoktassam rá a 11 hónapos kislnyomat hogy kanálból is egyen?
Én sehogy nem szoktattam rá. (Mondjuk én alapból BLW-módszerrel tápláltam hozzá.)
Mindig együtt ettünk, és látta, hogy mi is kanállal eszünk, és kb. 1 éves kora körül ő is kért kanalat.
Nálunk is volt egy ilyen időszak, kb. 2-3 hónap. Ezalatt úgy tudtam főzelékkel megetetni, hogy közben adtam neki darabos, kézzel ehető ételeket, és két falat között becsempésztem egy kis főzeléket. Vagy két bébiételes üveget használtam: az üreset az egyik kezemmel fogtam, és ő dugdosta bele a kanalat, vagy megpróbálta rátenni a tetőt, a másikat a lábaim közé fogtam (ezt nem látta) és abból a másik kezemmel én etettem. Most 14 hónapos, és még nem tud kanállal enni, de most már végre elfogadja a főzelékféléket. Ezt most úgy eszi meg, hogy a tányérjába egyszerre csak kicsit teszek, ő is kap kanalat, azzal próbálkozhat, egy másikkal pedig etetem. Régebben ez nem működött, mert mindig ki akarta borítani vagy elvenni a tányért, vagy szétmázolta a kezével az ennivalót.
Kitartás, nem lesz könnyű időszak, de addig is keress neki érdekes konyhai eszközöket, amik nem törnek össze, ha ledobja a földre :) Pl. egymásba rakható műanyag poharak, kicsi flakon, tejfölöspohár, stb. Sok ekkora gyereket nem érdekel túlzottan az evés, minden érdekesebb, fontosabb, de persze az üres pocak sem jó :) Majd ha kicsit nagyobb lesz, remélhetőleg jobban fogja érdekelni az evés.
Persze én is szoktam akkor etetni, amikor a család eszik, de akkor az úgy néz ki, hogy én vagyok az egyetlen, aki éhes marad, merthogy én etetem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!