Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hova ez a nagy sietség hozzátá...

Hova ez a nagy sietség hozzátáplálás terén?

Figyelt kérdés

Olyan sokat olvasni, hogy szoptatott babák is már 4-5 hónaposan esznek. Mi indokolja ezt a korai hozzátáplálást? Őszintén érdekel, hogy ki milyen okból kezdi el ilyen fiatal korban.

(Tápszeres babáknál nyilván más.)

2013. okt. 16. 23:04
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem leginkább a környezet hatására, és ezalatt leginkább az anyósokra gondolok és a szokásos szövegre,hogy : "bezzeg mi már 5 hónaposan a csirkecombot szopogattuk" és hogy "mostanában azért ilyen táposak ezek a gyerekek,mert nem kapnak normális kaját. :) és ilyesmik. Rám egyenesen háborús ellenségként tekintett anyósom és saját szüleim is,mert 7 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást mert akkor kezdtek kijönni a picur fogai. Ebben a gyerekorvos igazat adott.
2013. okt. 16. 23:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én pl most dobtam egy hátast. Sógornőmék vidéken élnek, és a védőnő azt mondta nekik, hogy 3 (!!!!) hónapos kortól nyugodtan kóstoltathatja a gyümölcsöket. Hozzáteszem, hogy csak anyatejes! De már másban is lemértem, hogy hatalmas idióta a védőnője, mégis minek kéne ennyire sietni.

Az én lányom anyatejes és mellé sajna tápszeres is volt. Mi elkezdtük 4 hónaposan a hozzátáplálást, de legfőképpen azért, mert hatalmas adag tápszert, anyatejet evett meg, de úgy tűnt mégsem lakik jól. Úgyhogy Ő igényelte, meg is oldotta a problémát a hozzátáplálás... És legalább így egy ideig megint elég volt csak az anyatej, nyilván fejni is kellett, de elég volt hogy elkezdtük kiváltani az étkezéseket. Szerintem ez így korrekt volt...

2013. okt. 16. 23:20
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Én 3,5 hónaposan kezdtem. Azért mert jobb ha ilyenkor elkezdi az ember, kevésbé lesz gonja az evéssel és kisebb az esély az allergiára. Szerintem. Én tuti nem vártam volna fél éves korig.
2013. okt. 16. 23:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy az orvosok sem biztosak magukban... lásd pl a glutén vagy a tej bevezetése már hány verzióban fordult elő. Így mi sem tudhatjuk, hogy mivel teszünk jót. Én betartottam a legújabb ajánlásokat, de lehet hogy az csinálja jól, aki lazábban veszi. Kicsit én is másképp látom már ezt, persze amikor aktuális volt, akkor ezt véresen komolyan vettem:)

Szerintem a korábbi kóstolástól nem lesz baja egy anyatejes babának sem, nyilván nem egy fél disznót adnak neki rögtön:)

2013. okt. 16. 23:50
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek. Igen, az tény hogy a szüleink, nagyszüleink generációja totál máshogy van programozva, ők másban hittek, nekik mást mondtak anno a védőnők, gyerekorvosok, meg az ő szüleik.

De pl engem meglep, mennyire nem tájékozódnak a mai védőnők, gyerekorvosok sem. Pl az igény szerinti hozzátáplálásról itt nálunk (vidéki kisváros) nem is hallottak (meg a mosható pelenkáról, a segített szobatisztaságról, a tandemszoptatásról meg a gátvédelmes szülésről sem nagyon...)

Jöhetnek további válaszok, mindenkinek ment a pacsi.

2013. okt. 17. 00:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk fél évesen már egyik gyereknek sem volt elég az anyatej. Mivel 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, addigra már eljutottunk oda, hogy nem kellett kapkodni, szépen jöhetett a hús is, nem akkor kezdtek ismerkedni az ételekkel. Több olyan családot ismerek, ahol a babák rosszul viselték a szilárd étel bevezetését (6 hónapos koruk után), és hónapokig probléma volt az evéssel.
2013. okt. 17. 10:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a kislányom döntött úgy, hogy alkalmanként nem kell neki az anyatej (vagy félig lakott jól) Ő igényelte az új ízeket. Egyébként miért is baj, ha 3 hónaposan pl friss őszibarackot kap? Nekem a gyermekorvos azt mondta, inkább adjak neki napi egyszer friss őszit, mint tápszert.

Az anyatej csodás és élni kell vele, ha valaki tud szoptatni. Se ismerek olyat, aki fél évesen kezdte és 1 évesen semmi mást nem fogad el, csak az anyatejet. Meg kell találni az arany középutat!

2013. okt. 17. 13:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Egy érdekes cikk:

[link]

2013. okt. 17. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
én sem siettem, egyszerűen csak akkor ért a kertben a barack, finom, bio és gondoltam megkóstoltatom vele - 4,5 hónapos volt. Pár hétig csak nyalogatta a kanalat, de aztán ügyesen ráérzett, és kérte is :) most 6 hónapos és uzsonnát kap a szopi helyett, meg most már ebédre szopi előtt valamit. Nekem is jóval kevesebb a tejem, már nem lenne elég neki
2013. okt. 17. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!