Milyen a 6 hónapos babátok étrendje? Kisfiam anyatejes, de kezdjük bevezetni a gyümölcsöket, főzelékekeket, pépeket, még nem váltottam ki étkezést. Mekkora mennyiséget eszik a babátok?
Napirendünk:
Reggel - anyatej
Délelőtt- anyatej + kóstoltatás
Ebéd - anyatej, főzelék (kb. fél üveg bébiételnek megfelelő mennyiség)
Uzsonna - anyatej,gyümölcspép - kicsi gabonával, rizspéppel (10g pép, kb.90ml gyümölcs)
Vacsi- anyatej
Eddig almát, őszibarackot, sütőtököt, répát, krumplit kóstolt, most céklát és meggyet fogom kipróbálni.
az én kislányom 6és fél hónapos.
anyatejes volt, 4hónaposan kezdtem kóstoltatni gyümölcsökkel, aztán fokozatosan főzelékekkel. én úgy csináltam, hogy egyik nap adtam neki mondjuk ebédidőben egy pár kanál főzeléket, másnap már megette a 2decit, és nem kínáltam cicivel, így gyorsan ki lettek váltva az étkezések.
mára már mindent eszik.
a mai menü pl:
reggeli: tápszer (közben elapadt a tejem)
tízórai: tojásleves (amit magunknak főztem, csak kicsit kevésbé fűszeresen)
ebéd: rántott csirkemell krumplipürével
uzsonna: krémtúró, meg mondjuk egy túrórudi
vacsora: tápszer
a tápszerekbe mindig szoktam valami gyümölcsöt turmixolni, egyébként darabosat adok neki. alul van két foga.
nem biztos, hogy ez jó módszer, de én igyekeztem bátran hozzátáplálni.
Mi még csak 3 hét múlva leszünk 6 hónaposak,de gondoltam leírom a napirendünket, mert hasonló a tiétekhez.
Reggeli anyatej, délelőtt anyatej, délelőtt és ebéd között adok gyümölcsöt (kb. 100gramm), ebéd főzelék ( kb. 1/3 vagy fél üveg, amennyit elfogad)+ anyatej, de néha már csak vizet kér hozzá, uzsonna anyatej vagy tejpép, vacsi tápszer (itt már nincs tejem)
Eszünk almát, öszibarackot, sárgabarackot, körtét, meggyet, szilvát, vegyes gyüm.püréket, sárgarépát, sütőtököt, brokkolit, krumplit. A főzelékeket nehezebben, lassabban tudom bevezetni, az édesebb ízekhez ragaszkodik.
4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, husit 6 hósan kezem a főzelékekhez adni. A fokozatosság híve vagyok. :)
Kedves első válaszadó!
Komolyan írtad amit írtál?
Tojásleves,rántott csirkemell,stb?
Túrórudi??????
Mi lesz 1 hónap múlva?Halászlé, tejfölös gombával, és juhtúrós sztrapacskával?????????????????
Hát ez azért tényleg nagyon kemény... Egy ilyen pici gyereknek még nem is tudja ezeket az ételeket megemészteni rendesen, nem beszélve az étel allergia lehetőségéről. Tojás????
Rántott hús???
A kérdező remélem nem vette komolyan ezt a sületlenséget.
Egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak, csak fokozatosan vezess be mindent, először a gyümölcsöket majd szép lassan a zöldségeket főzelék formájában, amit sűríthetsz anyatejjel ha van, ha nincs akkor krumplival, vagy sinlac-kal és sinemil-lel. Ha már megszokta az új ízeket, egy kevéske párolt csirmellet is lehet majd a főzelékéhez turmixolni. Az elején csak 100 g-ot tud megenni a kicsi, aztán utána már a 200g ( ennyivel jól fog lakni ) is menni fog neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!