Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nagyon elfúrtam, hogy margarin...

Nagyon elfúrtam, hogy margarinon pároltam lassan 6 hósomnak a sütőtököt? Lehetett volna egyáltalán?

Figyelt kérdés

Olyan hüle vagyok,sokszor utólag kapok észbe, hogy "hoppsz, biztos lehetett volna ezt?"

az összetevői között csak növényi olajokat,zsírokat ír, a baba receptek között pedig olvastam,hogy egy evőkanál olaj tehető a főzelékbe. Ti mit gondoltok?

2013. szept. 25. 08:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem lesz tőle baja,hisz amargarin is növényi olaj,csak mesterségesen telitik az olajban lévö telitetlen zsirsavakat,ezért lesz szilárd.
2013. szept. 25. 08:26
 2/5 anonim ***** válasza:
nem baj :) de máskor inkább simán vízben párold, vagy olívaolajjal, napraforgóolajjal. Margarin egy kicsit később - általában napraforgó, repce, pálma alapúak egyébként
2013. szept. 25. 08:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Semmi gond nem lesz, de sütőben sütve sokkal finomabb :)

2013. szept. 25. 08:32
 4/5 A kérdező kommentje:
tudom,csak nem akartam egy 20 centis darabért bekapcsolni a sütőt. de így is imádta :)
2013. szept. 25. 08:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Természetesen egyszeri dologtól nem lesz baja, ne aggódj. De máskor vízben főzd és nagyon kis olajat tenni a végén. A margarin csomagolását ne olvasd el, mert ijesztő.

Borzalmas sok mesterséges anyag van elhasználva a "térhálósításhoz" -ez a vegyi művelet azonos ahogy a kőolajból műanyagot készítenek. Később se és ti se használjatok margarint, sokkal jobb, természetesebb az olaj, vaj, zsír.

Egyébként a főzés kímélő, a sütés meg mindig nehezebb a szervezet számára. Felnőttre is vonatkozik, ha beteg, diétázni kell, a főzés kímélőbb (és a pékárú is sütött, jobb ilyenkor a főtt kása)

2013. szept. 25. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!