Van itt olyan, aki 3 hónapos kortól kezdett hozzátáplálni a babának?
A babám holnap lesz 6 hetes. 3600g-mal született, most viszont már 5600g. Tápszeres, nem tudtam szoptatni egyáltalán. Jelenleg napi 6-8x eszik 130ml. A dokink azt mondta hogy egyáltalán nem túlsúlyos, mert a hossza is megvan hozzá (58,5cm), és hogy nagyon szép arányos baba. Viszont a korához képest nagy a súlya, és azt mondta hogy ha így folytatja, akkor 3 hónapos korától el kell kezdeni főzelékeztetni.
Van itt olyan, aki 3 hós kortól vezette be az ételeket? Mi lett később, visszább vetette ez a baba súlyát, és nem hízott már olyan gyorsan? Nem árt ez a babának? És még egy kérdésem lenne. Ilyen esetben is úgy kell bevezetni az ételeket, mint normál esetben, tehát hogy almával és gyümölcsökkel kell kezdeni, és több napig kóstoltatni, vagy tényleg konkrétan már főzeléket kell adni rögtön a babának?
Köszönöm a válaszokat, minden tapasztalat érdekel ezzel kapcsolatban.
Nem vagyok szakértő, de szerintem attól, hogy nagy a súlya, még egyáltalán nem fejlettebb a gyomra, az emésztőrendszere. Én egyáltalán nem sietnék a hozzátáplálással.
De minél előbb kezded, annál inkább tartsd be a fokozatosságot, először csak 1 félét (pl alma leve, reszeléke), lassan emelve a mennyiséget (akár 1-2 héten keresztül), aztán egy másik félét (pl. őszibarack) újabb 1 hét, és így tovább. De kezdheted sárgarépával, sütőtökkel, burgonyával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!