Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Van itt olyan, aki 3 hónapos...

Van itt olyan, aki 3 hónapos kortól kezdett hozzátáplálni a babának?

Figyelt kérdés

A babám holnap lesz 6 hetes. 3600g-mal született, most viszont már 5600g. Tápszeres, nem tudtam szoptatni egyáltalán. Jelenleg napi 6-8x eszik 130ml. A dokink azt mondta hogy egyáltalán nem túlsúlyos, mert a hossza is megvan hozzá (58,5cm), és hogy nagyon szép arányos baba. Viszont a korához képest nagy a súlya, és azt mondta hogy ha így folytatja, akkor 3 hónapos korától el kell kezdeni főzelékeztetni.

Van itt olyan, aki 3 hós kortól vezette be az ételeket? Mi lett később, visszább vetette ez a baba súlyát, és nem hízott már olyan gyorsan? Nem árt ez a babának? És még egy kérdésem lenne. Ilyen esetben is úgy kell bevezetni az ételeket, mint normál esetben, tehát hogy almával és gyümölcsökkel kell kezdeni, és több napig kóstoltatni, vagy tényleg konkrétan már főzeléket kell adni rögtön a babának?

Köszönöm a válaszokat, minden tapasztalat érdekel ezzel kapcsolatban.

2013. szept. 15. 17:51
 1/3 KovácsHajnalka válasza:
Szia. En sem vagyok tul tapasztalt, de az en lanyom 2es fel honapos. Anyatejes viszont mar most elkezdtuk a hozzataplalast,nagy sulyu 11hetes 7100gramm 63cm, sutotok,alma,krumpli mar megy napi kostoltatassal ugymond,mert ezt meg nem lehet evesnek nevezni :) .. Ugyanugy kostoltasd szerintem 1honapos feladat,mire elfogadja es eszik is,nem csak kikopi,es a baban meg rajtad landol a fele kaja..szep lassan,meg kell tanulnia enni is.eddig csak a szoporeflexe volt neki.
2013. szept. 15. 19:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem maradhat tápszeres legalább még 1-2 hónapig? Az alma, krumpli szerintem akkor is ráérne.
2013. szept. 15. 21:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakértő, de szerintem attól, hogy nagy a súlya, még egyáltalán nem fejlettebb a gyomra, az emésztőrendszere. Én egyáltalán nem sietnék a hozzátáplálással.

De minél előbb kezded, annál inkább tartsd be a fokozatosságot, először csak 1 félét (pl alma leve, reszeléke), lassan emelve a mennyiséget (akár 1-2 héten keresztül), aztán egy másik félét (pl. őszibarack) újabb 1 hét, és így tovább. De kezdheted sárgarépával, sütőtökkel, burgonyával is.

2013. szept. 16. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!