5 hónapos anyatejes babának, ha nem elég a tejem, akkor minden étkezést kiegészítsek főzelékkel, vagy egyet váltsak ki és gyűjtsem a tejet, vagy?
én se értem, mi ez a szoptatás mindenek felett, ha egyszer már 5 hónapos a baba...gondolom anyuka is 5 hónapos tapasztalattal rendelkezik már e téren, nem frissen szült anyukáról van szó...
Nekem is hasonló érzésem van egyébként, az enyém is 5 hós és már pár grammra vagyunk a duplázástól - igen, elképzelhetőnek tartom, hogy már nem elég neki a tejem, de mi csak kóstolgatunk még. Szerintem próbáld meg az egyik étkezést kiváltani, a tízórait vagy az uzsonnát (Vida Ági az uzsonnával kezdi, végül is van értelme, mert reggel délelőtt van tejem nekem is bőven, délutántól van kevesebb)
Kedves Kérdező!
A tápszer tényleg nem ördögtől való, ahogy írják azok, akik lepontoztak engem. Ha kell, kell. De szerintem 5 hónapos babát ha elkezd az ember tápszerezni és teszi ezt cumisüvegből, akkor búcsút inthet a legalább 1 évig tartó szoptatásnak. 5 hónaposan el lehet kezdeni a kóstoltatást (itt nyilván nem 200 grammokról van szó), mert a kanálból evés nem lehetetleníti el a szoptatást. Néhány kanálnyi gyümölcstől ebben a korban semmi baja nem lesz a babádnak. Adhatsz pótlást is, legyen az lefejt anyatej, vagy tápszer, de kiskanállal, vagy szoptaníttal tedd ezt. Én egyébként mindenképp a természetes gyümölcsök pártján állok a tápszerrel szemben. Szerintem csak arra kell vigyáznod, hogy a szoptatás minél tovább megmaradjon. Mondjon bárki bármit is.
"Azért ne már, hogy a műtápszer egészségesebb, mint a gyümölcsök, meg a zöldségek..."
De értsd már meg, hogy zöldségekben és gyümölcsökben nincsenek meg olyan fontos tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok, amitől normális fejlődni fog a gyereked! Az az anyatejben van benne, illetve akinek az nincs, vagy kevés, akkor meg a tápszerbe!
Hiába adsz neki gyümölcsöt, ha egyszer napi fél liter tej alapú tápláléktól fog normálisan fejlődni!
"igény szerint is szoptatom, mégsem lakik jól."
Nekem ebből az jött le, hogy nem csak egy étkezéskor nem lakik jól a gyerek, hanem általában. Ha nem jól értelmeztem, akkor elnézést. Ennek ellenére továbbra is állítom, hogy ha a tej nem elég, akkor 5 hónaposan tápszerrel kell pótolni, nem mással. Szuper a gyümölcs és a zöldség, de sajnos nem fedez minden szükségletet, amire egy ekkora babának szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!