Mit tegyek? Semmit nem fogad el 6 hónapos kislányom.
Próbáld meg a sárgarépát és a petrezselymet. Lányom nagyon szerette, de vigyázz mert állítólag megfogja a székletet a répa (én sosem tapasztaltam). Ami még lehet, hogy ízlene neki, az a sütőtök.
Ne siettesd, lehet hogy még nem érett rá, ha van elég tejed várj egy - két hetet és próbáld újra.
Szia!
Ugyanez volt nálunk is és a fiam elég kitartó volt így 14 hónapos koráig csak anyatejen élt, mellette szépen hízott. Hiába próbálgattam mindennel kínálni semmi sem kellett neki csak a cici, több védőnő, doki véleményét kikértem, mert nem tartottam ezt jó dolognak, de mindegyikük megnyugtatott, hogy nem lesz baj és valóban semmi sem gond nem volt, csak annyi, hogy többször kellett mellre tennem.
Vannak babák, akik később érnek meg a szilárdra, mint 6 hónap. Ez csak egy tájékoztató jellegű kor.
Egyik babám 7,5 hónapos koráig minden egyes nap kilökte a kanalat a szájából, bármi is volt benne, nem kellett.
Szerencsére nem első babám volt, így nem izgultam. Két naponta kóstoltattam, és egyik nap egyszer csak rákapott.
Igen jól evő gyermek lett belőle.
Én azt javaslom, hogy legyél türelmes, ne saját kudarcnak éld meg, ha nem kér, hiszen nem Te vagy a hibás, ő ilyen. Majd fog enni. A korának megfelelő dolgokkal kínáld. Ha már tud fogni, akkor kínálhatod darabossal is egyből (BLW módszer), pl. puhára főtt zöldséggel/gyümölccsel.
Nincs semmiről lemaradva a kicsid, ha a hosszú életét nézzük, akkor ez a pár hét ide vagy oda nem számít.
Ha szopiból vagy tápszerből megeszi az adagját, akkor ott baj nem lesz.
Meleg is van, talán ez is zavarja.
Nyugi és kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!