Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 1 hós babának lehet almalét...

1 hós babának lehet almalét adni? További lent.

Figyelt kérdés
Anyósom erőlteti hogy adjunk neki,hozzáteszem kevés a tejem,tápszerrel küzdünk és hasfájós a baba,plussz nehezen megy a büfizés,kb 1 óra mire 3at büfizik...
2013. júl. 7. 11:37
1 2
 11/16 mocsokmacsek válasza:

Ja, még hozzátenném, hogy gondolom, neki is a Spock féle Csecsemőgondozás és gyermeknevelés c. könyv van meg, amiben valóban ez van. :) Nekem is megvan, az első napokban-hetekben sokat olvastam, engem megnyugtatott, hogy le van írva, hogy teljesen normális az ahogy működik a gyerekem meg én is, nem tudom, te beleolvastál-e. Nem mondom, hogy szentírás, de pl. engem a kórházban 2 napig csesztettek, mert nem tudtam etetni a babát, mert aludt, volt olyan nap, hogy 8 órát keltegettem és mégsem evett. Anyukámnak is megvan ez a könyv és felolvasta a telefonba nekem, hogy igenis vannak ilyen babák, akik az első 4 napot is végigalusszák mert ilyen fajtájúak. Na akkor kicsit alábbhagyott a stressz, amit a csecsemős nővérek keltettek azzal, hogy nem vagyok elég jó anya mert nem tudom ébren tartani a gyereket amíg eszik...

Visszatérve a problémára: költözés miatt már a második garnitúra háziorvosom és védőnőm van, még nem sikerült azonos problémára azonos választ adniuk, pedig volt olyan kérdés, amit mind a 4 embernek feltettem. Szóval úgy látom, hogy nincsenek kőbe vésett szabályok, inkább csak irányelvek és az a lényeg, hogy a babának jó legyen és te is túléld ép ésszel ezt az időszakot.

2013. júl. 7. 13:28
 12/16 A kérdező kommentje:
Mézes és egy másik narancsos cseppentőm van itthon,ezeket sem tudja elviselni,köpi ki,pedig az infacol kell neki mert hasfájós nagyon,a gyerekorvos szerint savas neki az alma ne adjam neki,függetlenül attól hogy mit mond anyósom...Hetente egyszer találkozunk,de az is túl sok belőle,ha felveszi a babát,ülteti az ölébe holott 1 hónapos,nem kéne még ültetni...Megetette tápszerrel nem büfiztette meg rendesen,orrán-száján jött a tápszer,és sokáig csak ordított a baba...Nem tudom első babás anyuka vagyok,de nem értek egyet vele szinte semmiben sem a babával kapcsolatban!
2013. júl. 7. 13:48
 13/16 anonim ***** válasza:
89%

Ha nekem ilyen anyósom lenne, akkor csak akkor jöhetne, ha a fia is otthon van aki le tudja szerelni. Próbáljon a párod beszélni vele, hogy vagy tud viselkedni és nem erőszakoskodik, vagy ne is jöjjön.

Te meg ne idegeskedj, jól csinálod, hogy nem adsz neki almalevet. Lesz még ideje inni eleget :) Nem könnyű az első babával pláne, ha még idegesítenek is mellette. DE hidd el ösztönösen tudni fogod, hogy a babádnak mi a jó.

2013. júl. 7. 14:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Azt a pici, 1 hónapos babát képes ültetni??? Jaj, ne hagyd ezeket!:( Nem kell vele veszekedni (bár hozzászóló írta, nem neki írom, hanem az ilyen anyósnak!), de ki nem sz%"ja le haragos-e az anyós vagy sem. 1 hónapja szültél, ott az a védtelen pici baba, az a hülye (már bocs), meg rajta akarja gyakorolni a 40 éves hülyeségeket! Ok, hogy 30-40 éve volt ez a kötelező hozzátáplálás, de azóta eltelt több évtized és kb az egész világ megegyezik abban, hogy nem volt helyes sok akkori elv. Most azért mert 600 éve azt mondták, hogy lapos a föld, akkor az úgy is van? Változnak a dolgok és senkinek semmi joga ráerőltetni valakire a saját elveit, főleg nem más csecsemőjére.
2013. júl. 7. 14:09
 15/16 anonim ***** válasza:
nehogy hallgass anyósodra. nekem is nagyon erőszakos és hallgattam rá tegnap jól meg is szívtuk. igaz az én csöppségem 3hónapos és adtam neki almalevet mert hallgattam rá több mint 40percig masszíroznia kellett a páromnak a picinek a hasát annyira felfújta és fájt neki. azt mikor sírt olyan szinten hogy inkább ordításnak nevezném akkor meg az volt a baja hogy mért nem nyugtatom meg mért hagyom sírni. tanultunk már nem hallgatunk rá. szintén tápszeresek vagyunk.
2013. júl. 7. 15:56
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem engedtük az almalét,meg is haragudott,most én vagyok a legrosszabb menny...a gyerekorvost felhívtam és azt mondta ne adjunk neki,tekintve hogy ígyis hasfájós a pici.Nagyon nehezen viselem a látogatásaikat,és mindig akkor jönnek ha a párom nincs itthon,már a fürdetést is meg akarja helyettem csinálni,holott a pici üvöltött mikor megfürdette pedig még soha egy hang se jőtt ki a száján eddig élvezte a pancsit.A legutobb tett egy megjegyzést hogy majd ő megeteti ha én és a párom nem látom...nem is merem egyedül hagyni vele a babát :(
2013. júl. 9. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!