Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 1 hós babának lehet almalét...

1 hós babának lehet almalét adni? További lent.

Figyelt kérdés
Anyósom erőlteti hogy adjunk neki,hozzáteszem kevés a tejem,tápszerrel küzdünk és hasfájós a baba,plussz nehezen megy a büfizés,kb 1 óra mire 3at büfizik...
2013. júl. 7. 11:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
nem szabad
2013. júl. 7. 11:38
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Eszedbe ne jusson!

Régen egy csomó mindenről nem tudták, hogy nem tesz jót a babáknak. Ma már tudják, hogy nem úgy van.

2013. júl. 7. 11:41
 3/16 A kérdező kommentje:
Annyira erőszakos hogy kostoltassuk meg vele,hiába mondom hogy a tápszeren és vizen kivül mást nem fogad el...
2013. júl. 7. 11:44
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Kérd meg, hogy kísérjen el egyszer a védőnőhöz vagy a gyerekorvoshoz és kérd meg őket, hogy magyarázzák el anyósodnak, hogy mit miért nem ajánlanak, csak bizonyos korban.:)
2013. júl. 7. 11:45
 5/16 anonim ***** válasza:
15%
Az almalé tele van cukorral, biztos nem adnék neki ilyen pici korban!
2013. júl. 7. 11:51
 6/16 anonim ***** válasza:
93%

Nehogy adj neki,Jézusom! Normális ez a nő???

Őrület,mennyi anyóssal kapcsolatos,bosszantó kérdés van mostanában.. Hát meg vannak bolondulva???

2013. júl. 7. 12:20
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
Egész egyszerűen nem szabad. Tilos.
2013. júl. 7. 12:29
 8/16 A kérdező kommentje:
3 gyereket nevelt fel és szerinte csak ért hozzá...plussz szociális gondozó a szakmája és van egy ezer éves könyve a csecsemőtáplálásról amiben azt irják hogy 2 hetes kortol adható...
2013. júl. 7. 12:29
 9/16 anonim ***** válasza:

Nehogy adj a babának!

Anyóssal nem tudsz kicsit kevesebbet találkozni? Mert úgy tűnik később is lesznek ilyen hülye ötletei, ha már ennyire szakértőnek tartja magát. 1 hónapja szültél, nyugi kellene, nem anyós...

2013. júl. 7. 13:02
 10/16 mocsokmacsek válasza:
46%

Az az igazság, hogy bár a mostani normák szerint anyósodnak nincs igaza, DE az én anyukám elmesélte, hogy amikor én kicsi voltam, nekem citromlevet meg narancslét kellett adnia (kötelezően) 3 hetes kortól, utána egy hónaposan almalét. Akkor ez volt a módi.Ő ezt fegyelmezetten be is tartotta (védőnővel kellett akkor is kapcsolatot tartani, mint most), mi hárman vagyunk testvérek, mindhárman korán kaptunk ilyen gyümileveket ezért. De egyikőnk sem szerette. Én tápos voltam, az öcséim tejesek és egyikőnk sem akarta a gyümölcsleveket.

Szóval szerintem mielőtt nagyon lehordanánk így közösségileg az anyóst, gondoljuk át, hogy amikor neki ekkora babája volt, akkor neki azt mondták, hogy ezt így csinálja. Anyukám azt mondta, hogy én csináljam, ahogy én gondolom, nem erősködött. De az én babám tejes és jól eszik, van neki mit. Viszont ha nálad az a helyzet, hogy kevés a tej, lehet, hogy anyósod is hasonlóan rosszul érzi magát, mint te és félti a babát, hogy nem lesz neki elég az étel. Ezért erősködik, hogy adj neki almalevet.

Mi lenne, ha egyszer megpróbálnátok, de úgy, hogy ő ad neki??? Nem hiszem, hogy baja lenne a babának (én is élek és azt hiszem, vannak még páran itt is, akik anno kaptak csak valahogy nem emlékeznek már erre), nem gondolom, hogy rendszeresen be kellene vezetni, de a kipróbálástól anyósod megnyugodna, és az is kiderülne, hogy mit szól hozzá a baba. Mindenképpen jó lenne, ha nem te adnád neki...

Amúgy én is úgy vagyok, hogy ha lehet, akkor tejet... tegnap kérdeztem rá, hogy 10 hetes babának meggylevet, de azt a választ kaptam, hogy tegyem cicire gyakrabban. Most ezt próbálom, de mondom, nálam van tej. Volt, hogy nekem is kevesebb volt és nagyon aggódtam, hogy nem tudom táplálni a babát. Így át tudom érezni a helyzeted. Viszont nem gondolom azt, hogy ezt az amúgy is stresszes állapotot még egy haragos anyóssal is tetézni kellene.

2013. júl. 7. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!