Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Egy éves kisfiam mindent...

Egy éves kisfiam mindent kiborít a tányérból és mindent ledobál. Mit lehet ez ellen tenni?

Figyelt kérdés
2013. jún. 19. 18:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
Mit ne mondjak, nem lennék a gyereked. Akkora ostobaságokat írtál, hogy az már fáj. Késsel kergetni, meg fejbe dobni! Te jó ég, honnan veszel ilyen hülyeségeket? Nem azt mondtam, hogy nem nevelem, amiért kell rászólok, de nem terrorizálom mindenért, csak mert nincs kedvem esetleg utána pakolni. Amúgy az ilyen túlszabályozott gyerekek lesznek később a problémás kamaszok, amikor végre kiszabadulhatnak az elnyomás alól. Mellesleg, nem tudom feltűnt-e, de én egy szóval sem panaszkodtam a dobálás miatt. 9-es vagyok
2013. jún. 20. 08:41
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

1. a panaszkodást nem rád értettem hanem a kérdezőre!

2. nincs elnyomás alatt csak megtanult viselkedni és boldog kiegyensúlyozott gyerek.

3. érdekes engem is megtanítottak viselkedni nem csináltam ilyen dolgokat és nem hagyták rám ha dobálóztam és egyebek. Mégis normális kamasz voltam nem volt az h na végreeeeee kiszabadultam a fogságból!

4. a késes csak egy csúnya példa volt, de a dobálózós játékosra élő példát is láttam már nem 1 alkalommal és van ilyen.

És nincs terror se verés. Szépen el van magyarázva minden és meg is van tanítva. Ha olyan dolgot csinál igenis jár a büntetés. És nehogy már a gyerek csinálhasson akármit mert a KORRAL jár. Ez nevetséges mindenki részéről aki erre fogja. Befejeztem. Aki napellenzőt hord annak hiába írok akármit is. Felesleges. Szerintem maradjunk annyiban mindenki csinálja ahogy neki jó. De kb 15 év múlva újra visszatérnék h kinek h alakult.

2013. jún. 20. 08:47
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem vallunk egy nevelési elveket, nincs ezzel gond, csak ostobaságokat nem kellene írnod. Azért majd megírom, ha késes szatír lesz a fiamból :-). Legyen szép napod.
2013. jún. 20. 09:02
 14/23 anonim ***** válasza:

A kézre csapás már csak azért sem célravezető, mert azt hiszi, játszol vele. Sokszor olvastam itt, hogy valaki rácsapott a gyerek kezére, ő meg csak nevetett rajta, mert azt hitte játszik vele.

Lehet a tied komolyan vette, de szerintem ez nem jellemző egy évesen.

Én spéci nem csapkodom a kezét (sem), a késeket meg elzárom. Ha mégis megkaparintja, akkor sem veszekszem vele, hanem óvatosan megfogom én is, és magyarázom neki, hogy azt csak a nyelénél szabad megfogni mert vág, veszélyes, nem játék, stb. Már másfél éves, valamennyit megért belőle, de inkább igyekszem úgy elzárni, hogy ne kerüljön a kezébe.

De egy évesen még nem sokat ért ezekből, fölösleges csapkodni.

2013. jún. 20. 09:36
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
1 éves, már érti nagyjábjól a következetességet. Én bizony elvettem tőle, vagy megmutattam neki, hogy ha nem kell már az étel, az asztalra tesszük a tányért, nem a földön szórjuk szét. Soha nem néztem szó nélkül, ahogy szétterítette a kaját, pedig volt pár alkalom. Most 20 hós, ha nem kell neki valami, nyújtja a tányért, vagy teszi az asztalra.
2013. jún. 20. 11:19
 16/23 anonim ***** válasza:
30%

Annyira bírom, hogy akinek nem "jó" a véleménye azt lepontozzák...mondjuk engem rendszeresen,mert ilyen kérdésekre meg merem írni, hogy bizony az én fiam kapott a kezére,vagy a fenekére, ha nagyon olyat csinált,amiért kijárt.

De mind1, mindig csak felhúzom magam!Valaki jól írta,hogy a legtöbb válaszoló álszent....csak nem értem miért kell a másikat lepontozni....

Tűrjétek csak a gyerek hülyeségeit,aztán mikor majd elkezdi rugdosni a nagyit nyilvánosan, vagy sikítva ordít ha nem akar valamit,akkor is magyarázzátok a környezetnek, hogy bocsi,ez korral jár!

2013. jún. 20. 14:14
 17/23 anonim ***** válasza:
79%
Te meg csak nyugodtam püföld az 1 éves gyerekedet, remélem majd ha idős leszel és rá szorulsz, ő is ugyanilyen türelemmel fog viszonyulni hozzád.
2013. jún. 20. 14:22
 18/23 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

attól, hogy ez nem kifejezetten rosszalkodás, azért még lehet nevelni a gyereket. Amúgy én sem ütöm soha, egyszer rácsaptam a kezére, kinevetett, azt hitte játszunk. De ha szigorúan szólok, vagy elveszem tőle ilyenkor, amit dobál, megtanulja, hogy nem szabad. Ha eljön majd a dackorszak, ott sem kifejezetten téged akar majd idegesíteni a gyerkőc. De amúgy hogyan tudná meg máshogy, hogy mik a határok, mit szabad, és mit nem?

Ha enni akar, hagyd enni, de amint dobálózik a kajával, valószínűleg nem éhes, vedd el tőle. Ha visszakéri, és eszik, egyen, de ha dobálózni akar vele, akkor végleg elveheted. Lehet, hogy lesz egy kicsi ordítás, de ez csak a hiszti része.

2013. jún. 20. 15:15
 19/23 A kérdező kommentje:

10-esnek (aki a 12es is):

nem csodálom, hogy verekszel, mert nem sok eszed van. Én nem panaszkodtam, hanem kérdést tettem fel, hisz ez az oldal erre való. Te meg verd nyugodtan, az elmebeteg állatok csak a fizikai erőszak révén tudják érvényesíteni az akaratukat. Az ilyen egy szadista barom. Anyád nevelt erre, vagy magadtól váltál ilyenné?

2013. jún. 20. 20:57
 20/23 anonim ***** válasza:

10-es és 12-es vagyok Drága kérdező tanulj meg olvasni!!!!!!

ÉN EGY BÜDÖS SZÓVAL NEM ÍRTAM H VEREM A GYEREKEM!!!!!! az egy másik válaszoló volt ha jobban elolvasnád. Anyád tanított olvasni????

2013. jún. 20. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!