Glutén bevezetése? Mikor, hogyan, mivel?
Az első ételfélék mellett javasolt, ami ideálisan 6 hónapos kor után van. (Illetve akkor, amikortól elfogadja a szilárd ételt, ha ilyenkor még nem.)
A háztartási keksz is megoldás, de elég műanyag, van annál jobb is: lisztes sűrítés a főzelékbe, vízzel készíthető gabonapépek, kásák, házilag sütött "babakeksz", amit a gyümölcsbe reszelsz. Nagyobbaknak pékáruk rágcsálni.
A "szabályok":
Kis mennyiséggel kezdünk és csak lassan, fokozatosan növeljük az adagokat.
Egyszerre csak egyféle gabonát adunk, hogy ha a baba reagál rá, ki tudjuk szűrni, mire érzékeny. (Pl. a Milupa 7-gabonás pépje ezért inkább nagyobbaknak való.)
A baba lehetőleg szopizzon még a glutén bevezetése idején, illetve utána is még néhány hónapig, ha sikerül.
Ha tápszeres a baba, akkor is ugyanígy megy minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!