Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Melyik jobb korábbi hozzátáplá...

Melyik jobb korábbi hozzátáplálás vagy tápszer?

Figyelt kérdés

2 napja észrevettem,h éhes a babám,vszínű vagy kevés a tej,vagy jön a 6 hónapos növekedési ugrás.24-én tölti be a 6.hónapot,tegnap meg ma már adtam neki egy kis tápszert,100-at evett,szóval elég sokat.

úgy tudom,ha korábban kezdem a hozzátáplálást allergiás lehet,ha meg tápszerrel egészítek az meg vmit kiírt a bélflórába,amit 2 hetes anyatejjel lehet visszaállítani.

most 2 óránként etetem,de még mindig nem elég

2013. máj. 7. 19:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Jajj, nehogy már egy 5 és fél hónapos babánál korai hozzátáplálásról beszéljünk! Nem érzitek, hogy ez egy kicsit túlzás?
2013. máj. 7. 20:14
 12/19 anonim ***** válasza:
62%
Nem igazán értem, hogy nem hallottál még arról, hogy a tápszeres babákat 4 hónapos kortól lehet hozzátáplálni, de mindegy. 5 és fél hónaposan hogy lenne már korai a hozzátáplálás? 6 hónaposan anyatejeseknél is el kell kezdeni, viszont h valóban kevés a tejed úgyis kell a tápszer. Nem kell megijedni, nem méreg ám.
2013. máj. 7. 20:21
 13/19 anonim ***** válasza:
28%
Fiam 4 hónapos korától 5,5hónapos koráig bizony semmit nem hizott,igy elkezdtem nála a hozzátáplálást,mind orvos mind védőnő ajánlásával.Anyatejes volt.6 hónaposan nem beszélünk korai hozzátplálásról,hiszen még a who is 6 hónapostól ajánlja.Ha kevés a tejed ajd mellé és kezdd el a hozzátáplálást!Vagy inkább éhezteted a saját gyereked?
2013. máj. 7. 20:36
 14/19 anonim ***** válasza:
40%
A tápszer egyáltalán nem ördögtől való! Ha éhes a gyerek, nincs elég tej egyértelmű hogy tápszerrel kell kiegészíteni. Ha nagyon akarod el lehet kezdeni a hozzátáplálást is, de amíg azzal odaérsz, hogy elég legyen addig is ennie kell a babának. A folyamatos szoptatással nem biztos, hogy eléred, hogy több tejed legyen, persze feladni sem szabad. Irass tápszert, és ne stresszelj ezen. Azoknak a babáknak sincs semmim baja, akiket egyáltalán nem szoptattak, hiszen van olyan helyzet, mikor nincs anyatej, vagy nem adható oda a babának. Nem lesz baja a kicsinek, hidd el, de ez így nem maradhat mert kimerülsz te is és a baba is.
2013. máj. 7. 20:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Nyugodtan elkezdheted, de beszélj a védőnővel, ő majd megmondja a babádnak mi a legjobb (szerinte). A hozzátáplálást tényleg el kellene kezdeni, de ez nem nagy mennyiség az első időkben, ezért próbálkozhatsz tápszerrel, de ha rákap a baba még annyit sem fog szopizni.

Egyébként az én babám tápszeres (tehát nem sok tapasztalatom van szopizás terén), 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást alma, répa, krumpli. Ő már 4 hónaposan megette a 6 hós tápszeradagnak a másfélszeresét -2 óránként evett, ezért kezdtük el.

2013. máj. 7. 21:43
 16/19 A kérdező kommentje:

üzenném annak,aki azt írta,h éheztetem-e?írtam,h adtam neki tápszert,szóval cseppet sem éhezik,vasárnap óta 70 grammot hízott,és 8-10 pisis pelus,és 3-4 kakis pelusunk van naponta,szóval nem hiszem,h éhezne

nem hallottam,h 4 hósan répát adnak neki,ezért nem kell megenni,én végig arra koncentráltam,h 6 hós koráig csak anyatejet kapjon,mert a who szerint ez a legjobb

de látjátok a kommentek alapján vki azt mondja,h tápszer,vki almát mond

egyébként külföldön lakok,és a védőnőm azt mondta,h szoptassak gyakrabban,szóval uazt mondják kb,mint otthon,pedig ez nyugat

de azért köszönöm mindenkinek a segítséget

2013. máj. 8. 10:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem értem akkor a kérdésed lényegét.Tápszert már adsz szoptatás mellé és 5,5 hónaposan nem beszélhetünk korai hozzátáplálásról akkor mi a baj?Ha hizik akkor meg elég neki a tejed és csak növekedési ugrásról beszélünk amit te is irsz,ami te is tudsz akkor azzal jár,hogy sűrűbben kell neki a cici.
2013. máj. 8. 11:04
 18/19 A kérdező kommentje:
mert hiába elég a pelus,és jól gyarapszik,látom,h még éhes,mert sír kaja után,és még enne,de csak cuppog,nem jön kajcsi,de akkor ez az ugrás lesz
2013. máj. 8. 11:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor én sem értem, hogy mire irányul a kérdésed. Lehet, hogy nem is éhes, másért sír, és a tápszer is tök felesleges. De még egyszer írom, 5,5 hónaposan EGYÁLTALÁN NEM BESZÉLHETÜNK KORAI HOZZÁTÁPLÁLÁSRÓL!!!!! Szoptasd még két hétig, de el is kezdheted vele kóstoltatni az alma levét és 6 hónapos korától meg a konkrét hozzátáplálást. nem értem mi a problémád.
2013. máj. 8. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!