Idosebb korosztalyt kerdeznem csecsemok hozzataplalasarol. Mik a tapasztalatok abbol az idobol, mikor nem volt sok lehetoseg?
Bár még fiatalnak számitok a kicsit kevesebb mint 30 évemmel,de nagymamám nevelt engem és a 10 évvel fiatalabb unokaöcsémet is.
Emlékszem hogy 5 naposan amikor hozzákerült és otthagyta az anyja,akkortól felfőzött vízzel hígított tehéntejet kapott (tápszer nem igazán volt falun).2-3 hónaposan már mozsárban összetört almát is evett,aztán kakóval összekevert tejet (többévesen is megivott napi 2 liter bocitejet). Amikor még nem volt foga,akkor összetörve kapta amit mi,utána már ugyanazt.Gyanitom én ugyanigy voltam etetve.
Egészségesek vagyunk.
Nagymamám 7 gyereket és 3 unokát nevelt fel így.
(bezzeg 5 éve amikor anyámnak becsúszott öcsém,akkor már tápszer,agyonféltés,nagymamám földig alázása mert a 6 hónapos gyereknek huslevesbe főtt répát adott...és csodálkoznak hogy a gyerek allergiás mindenre)
a párom nagyija is épp mostanság meséli mi hogy volt régen. ő sem tudott szoptatni, volt tehenük, azt kaptak a gyerek (4 lánya volt). a grízt ő is említette,meg a kukorica kását, kekszet, gyümölcsök,zöldségek minden mennyiségben. régebben azért nem volt ennyi káros adalékanyag. nem dobozos tejet kaptak a gyerekek...
nagyon szeretnék úgy 60-70 évvel ez előtt élni! a gond is kevesebb volt!
Én is hallottam vizezett tehéntejről meg pirított lisztről vízzel.
Én 32 éves vagyok, és anyám már tudott venni üveges bébiételt meg tápszert.
Apám idejében meg a tejtestvér volt megszokott, ő mesélte, hogy az anyja szoptatott másik idegen csecsemőt is, mert az ő anyjának nem volt teje.
Ezen már én is gondolkodtam. Én is, generációnk legtöbb tagja már bőven egyéves kora előtt napi szinten kapott tehéntejet, kakaót, cukros ételeket, teát, ilyesmit. Ehhez képest semmi bajunk...
A parlagfűre mondjuk allergiás vagyok, de nem hiszem, hogy ez amiatt lenne, hogy túl korán kaptam tehéntejet...
Félévesen már minden nap kétszer ittam kakaót tehéntejből. Ennyit a tápszerekről, agyonféltésről, modern kutatásokról, reformkonyháról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!