Hány hónapos kortól adhatóak "normál" tejtermékek a babának?
Értem ez alatt a krémtúrót,túrót,sajtot,joghurtot,tejbegríz,stb? Kisfiam 8 hónapos és a védőnőnk nem túl közlékeny hozzátáplálással kapcsolatban (első baba,így zéró tapasztalat).
Valamint a tejbegrízt hagyományos módon kell a babának elkészíteni,vagy valamilyen speciális tejből (nincs tejérzékenysége egyébként)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat!
A tejbegrízt azért kérdeztem,mert a Humana-nak van baba grízes desszertje és annak is 88% a tejtartalma és szintén 8 hónapos kortól ajánlják. A kisfiam meg imádja. Akkor ne adjam neki szerintetek? :S
Ezek a bébidesszertek tele vannak cukorral, szénhidráttal. Azért ezt nem árt, ha tudod. Tejbegrízt én készítettem tápszerből úgy, hogy vízzel főztem össze a grízt, majd amikor langyos lett, hozzákevertem a tápszert.
Joghurt, sajt adható 8 hós kortól, ha a családban nem volt allergiás. A sima tehéntej igazából ráérne 2 éves kor után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!