Tejallergia gyanús babánál hogy kezdjük meg a tejtermékek adását? Bővebben lent.
4 hónaposan voltunk gasztrón, pepti 2 tápszert írtak és tejmentes hozzátáplálást javasoltak.
A zárójelentésen az áll hogy 9 hónapos korában abban az esetben javasolják a terhelést ha fennáll még a fő tünet(sok bukás,ekcéma).Ezek már nem állnak fent,gondolom azért mert diétáztunk.
Beszéltem velük azt mondták hogy nem tartják szükségesnek a terhelést ha fontos illetve hogy a háziorvosommal egyeztessek a hozzátáplálás miatt.
Ez eddig okés, csak a háziorvos 3 hónap tejallergia gyanús tünetek mellett is csak majdnem könyörgésre adta a gaszto beutalót tehát vele nem igazán egyeztetnék...
Kezdjem el neki adni a korának megfelelő tejtermékek hozzátáplálását?Most 8 hónapos.Másnál ez hogy volt?
Szia!
Köszi a választ!
Titeket visszahívtak terhelésre?Ha igen az milyen?Vagy ki írta fel a ovábbi peptit?Mert ugye most gasztrós ajánlásom van, de ha az nincs akkor a háziorvos?
A kisfiam tejfehérje allergiás, így a húga is tejallergia gyanúsnak minősül, pedig semmi nem utal rá. A gyerekorvosunk és a védőnő is 1 éves kora után javasolja a savanyított tejtermékek adását. Addig semmit, pedig ő csak a háttere miatt "gyanús".
Egyébként a kisfiam már születésétől kezdve tejmentes diétán volt (vagyis én voltam, mivel szopott). Fél évesen próbálkoztunk egy tejpéppel, amitől allergiás rohamot kapott, de ilyen fiatalon nem mondják ki az allergiát. A roham után az szerepelt a zárónkon, hogy helytelen táplálás miatt volt a rosszullét, allergia nem igazolható. A mi gyerekdokink mégis olyan rendes volt, hogy felírta a Sinlacot, méghozzá 90%-os támogatással.
1 évesen terhelték meg, akkor már igazolt volt az allergia, amit sajnos azóta se nőtt ki (3,5 éves).
Szerintem 1 éves koráig várj! A gasztroenterológusok úgy is ezt ajánlják.
Köszönöm a válaszokat!
És egy éves kora után, hogy kezdek neki?
Nem igazán értem miért nem akarják a kórházban terhelni?!
De okés ha nem akkor meg miért csak azt hajtogatják hogy egyeztessek a háziorvossal?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!