Aki küszködik /küszködött/ a hozzátáplálással, végül is kialakult?
Ne erőltesd.
Tápszeres babát is 6 hónaposan kéne kezdeni hozzátáplálni, nem csak az anyatejest.
Tarts szünetet és később próbáld újra.
Egyik gyerekem 7,5 hónapos koráig kilökte a kanalat a szájából, bármi volt is benne.
Ma a legjobb evő gyerekem.
Türelem!
Tarts szünetet.
Nekem a babám 5,5 hónaposan elfordította a fejét. Én ugyan nem hagytam szünetet, hanem a tiszta újjammal tettem a szájához. Így elfogadta, majd jöhetet a kanál is. Itt olvastam a fórumon.
6 hónapos, tápszeres volt a kisfiam, amikor elkezdtük a hozzátáplálást. Ő aztán igazán problémás volt! Eleinte a kanalat sem fogadta el. Aztán 1-2 kanál gyümölcsöt már igen. Mire eljutottunk kb 8-9 hónapos korára oda, hogy 60-80 grammot már megevett, addigra ismét újabb probléma jött: egyik napról a másikra csak tápszert akart enni! Az orvosunk szerint a hirtelen felgyorsult fogzása okozta. Akkor majdnem összeomlottam, de a gyermekorvosunk tartotta bennem a lelket: fog ez a gyerek még kolbászt is enni, csak győzzem majd etetni! :)))) Igaza volt! Most 20 hónapos múlt a kis mindenevő, folyton éhes, mindent egyedül szeretne belapátolni, és jöhet a tányérra bármi! A zöldség, a gyümölcs, a hús, a főzelék, (és tényleg nagy kedvenc a kolbász újabban) neki mind "fiom" = finom... :))))
Ne aggódj, csak bízd a babádra, és legyél türelmes, ő tudja, mire van szüksége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!