Hogy kell egy 4 hónapos baba hozzászoktatni a szilárd ételekhez?
Először gyümölcsöt adj neki,keksszel keverve. Egy kanállal kezd,ha nem lesz tőle semmi baja,akkor adj neki annyit,amennyit megeszik. Legjobb egy délelőtti evést kiváltani.
Darabosat kb. 6 hónapos kora után adhatsz neki.
kedves kérdező fogj egy közepes krumplit megy egy almát
pucolva mosva főzd meg mindkettőt egy fazékba
ha puhák a dobd őket mixerbe és a főzőlével hígítsd fel
kínálj a babádnak amennyit elfogad
utána a krumpli mellé főzhetsz barackot, sütőtököt
én így kezdtem , mondjuk a második vagy a harmadik étkezés alkalmával kínáld ezzel, látni fogod a reakcióból kér e még, vagy esetleg maradna a tápszernél
sok sikert :)
Egyszerre 1-2 kiskanállal lehetőleg délig,2-3 napig 1 féle pürét adj Neki. Ha ismeri már az adott zöldséget,gyümölcsöt,és nem lett rá érzékeny,akkor lehet másik zöldséget,gyümölcsöt kóstoltatni Vele,az ismertet nagyobb és nagyobb adagokban adni.
Naponta 1-2 étkezést válthatsz ki ezzel miután megismert egy pár ízt. 5 hónaposan már 3-4 étkezést is kiválthatsz.
Tápszert úgy fél éves korig "vacsira" érdemes adni,hogy ne terhelje meg a sok "rendes" kaja a pociját és éjjel jól tudjon aludni. 7-8 hónapos kortól simán elhagyható a tápszer,ekkor már a Te ebédedből is kaphat,ha nem fűszerezed erősen,kevés sóval főzöd (a magadét utána sózhatod még) Vacsira,reggelire-ha nincs allergiás,ételre érzékeny-akkor már adhatsz kenyeret is a kicsinek.
Kekszet 5-6 hónapos korig nem ajánlott adni! Azt addig ne keverd semmibe,míg nem ismer pár ízt,míg nem szokott hozzá a pocak a pürékhez!! Én amúgy a kekszet azért használtam,mert túl hígnak találtam a reszelt almát. Iszonyat jóízűt evett belőle a lányom :-)
Remélem tudtam segíteni!!
Jó babázást!!! :-)
Üdv: 3 lányos,15hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!