Most akkor ez hogy is van? Tanácstalan vagyok.
"Hozzátáplálás kezdésekor egy-egy új ételből először mindig csak 1-2 kanállal adjál, másnap már kaphat 10 kanállal, harmadnap pedig egy egész adagot megehet, ha nem jelentkeztek rajta allergiás tünetek (hasfájás, kiütés, nyugtalan alvás, nyűgösség)"
Na most akkor első nap adok délelőtt 2 kanállal neki mondjuk almát, de ugye azzal nem fog jól lakni. Szoptassam meg utána? És akkor délután megint 2 kanállal adjak neki és szopi? Másnap 10 kanál+szopi? Vagyhogy kell ezt?
Nu, ha nem elválasztani akarod (vagy legalábbis lassabban), akkor szoptatás UTÁN kínáld az elején, ne előtte. Így tovább meg fog maradni az érdeklődése a szopi iránt. - Ezt a sorrendet akkor lesz érdemes megfordítani (evés, majd szopi), ha az egyszeri adagnak már több, mint a fele a szilárd, vagy ha ő maga nem kér már szopit az adott étkezésnél.
Az első időkben csak napi 1x kínáld, lehetőleg a nap első felében, hogy ha gondja lesz, ne éjjel kínlódjon. Majd amikor már rendes adagokat eszik, akkor érdemes kiváltani az adott szopit és csak ezután újabb étkezést beiktatni. Hasonló módon.
A mennyiség pedig fokozatosan nőljön. Én a fentinél lassabban csináltam és szoktam javasolni, vagyis hogy 1-2 hét alatt legyen akkora az adag, hogy az adott szopi kiváltódjon. Szerintem kíméletesebb, mint a 3 napos.
De lehet ennél gyorsabban vagy lassabban is, mindenki maga dönt. Ez a módszer abban segíthet, hogy minél tovább tudj szoptatni, ha ez (is) a célod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!