Hogy is van ez? (hozzátáplálás) Bőv. Lent!
Figyelj, csináljad ezt:
Reggeli -tápi x ml
Tízórai- vmilyen gyümilé
Ebéd- tápi xml
Uzsi- tápi x ml.
Vagy
Reggeli, tízórai tépi, ebéd gyümilé, vagy zöldség
Vagy az uzsit váltsd ki gyümivel/zöldséggel
De. Teát és tápi ne adj kajcsi után. Vagy -vagy. És inkább tápi.
..és ahhoz, hogy kiváltsak egy étkezést mennyi bébiételt kell megennie?hány ml-t?Egy üveg vagy fél is elég?
Egyszer mikor megevett egy fél üveg bébikaját tízóraira (azt hiszem sütőtök volt) már nem kért tápszert utána.Csak ebédre kapott legközelebb.Nagyon éhes volt már, alig bírta megvárni még megcsinálom a tápszerét és sokat megevett.
Szerintem pedig nagyon fontos, hogy meglegyen a fél liter tejalapú élelmiszer. Ennyi idősen ép elég, ha a délelőtti evést kiváltod gyümölcspürével (keksszel, tejpéppel vagy sinlaccal dúsítva) és utána vízzel/teával/gyümölcslével. Ez a mennyiség inkább az egy üveghez kellene, hogy közelítsen. Én sosem adtam a ml-ikre, inkább a gyerekben bíz, de a fél üveg nagyon kevés, utána még kéne kapnia tápszert.
Ha már kiváltottad a tízórait, utána jöjjön az uzsonna. Ugyan így gyümölcspüré legyen valamivel dúsítva. A legjobb, ha délelőtt mondjuk keksszel dúsítod, délután sinlackal. Utána megint csak itasd.
Az ebéd ugye főzeléknek kellene lennie. Az én gyerekorvosom szerint 5 hónapos kora előtt nem elég fejlett ehhez a babák gyomra. Ha már ezt is sikerült kiváltani, akkor ugye már csak a reggeli és esti tápszer maradt. Én ezt a kettőt nem váltanám ki nagyon sokáig még, inkább csak mellé adnék ízelítőt. Reggel pékárút, este főzeléket. Mire eljutsz odáig, hogy csak ez a kettő tápszeres étkezésed marad, lehet a gyerek már lesz 8 hónapos is. Akkor pedig már be lehet vezetni néhány tejterméket és ugye már ez is beleszámít a tejalapú étkezésbe.
Remélem segítettem egy 3 gyerekes
Kedves utolsó válaszoló!Kekszet mikor adhatok a lányomnak?Tejpépet szoktam neki adni barackkal.Imádja hálaistennek:)Nem tudom mi az a sinlac.Nem valami tápszerféle amit azoknak a babáknak írnak akik nem híznak?
Nagyon köszönöm a segítséged!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!