Hozzátáplálás útvesztője: Hogyan kezdjem az uzsonna adását?
Kisfiam fél éves múlt. 2 hete kezdtük a hozzátáplálást. Először almát, majd meggyet, később burgonyát kapott. Ma kapott először Hipp-es őszibarackot délelőtt, a tízórai előtt. A tízórait már kiváltottuk (utána kér még egy kis anyatejet is elalváshoz). Hogyan vezessem be az uzsonnát? Adjak neki öt óra körül nyilván azok közül, amit eddig kapott? Értem ezalatt az almát, meggyet, krumplit.
Kicsit összezavarodtam! :)
6 hós babámnak adtam:
1. 6-kor 300ml táp
2. 10-kor 300ml táp
3. délben egy bébiétel üvegnyi hús, és zöldségek
4. kb 16 órakor bármilyen gyümölcs
5. 19-kor meg 300ml táp
a húst minden nap adom, bármivel, úgy értem zöldséggel is gyümölccsel is
délután még gyümölcs bármi a korának megfelelően
na és ha megszomjazott, akkor főztem cukor nélkül kompótot szinte bármilyen gyümölcsből és összeturmixoltam ivólének
ezt iszogatja:)
még van:) remélem nem bánod hogy írok
szóval adok neki időnként olyat hogy tápszert készítek
és vagy keksszel, vagy gyümivel és rizzsel finiséget csinálok neki:) desszertnek
Köszi a válaszokat. Valami fogta a pocakját, olvastam hogy a krumpli és az alma is hasfogó, nehezen kakilt tegnap szegény. De ma normális volt a 3-4 kanál baracktól. Tudtam, hogy ez segíteni fog.
De ha mondjuk az alma fogja a hasát, akkor merjek neki uzsonnára is adni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!