Most akkor hogyan van? Hozzátáplálás vs. Egyedül ülés
Azt mondják akkor lehet hozzátáplálást kezdeni, ha a baba egyedül tud ülni. Ez hivatalosan 8-9 hónap. Akkor miért lehet és hogyan (kell) 6 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást?
Lehet hülye a kérdés, de annyi más-más verziót olvasok!
Még nem hallottam erről :) Én 4 hónapos kortól kezdtem a hozzátáplálást és nem bántam meg. Jó,nem fél üvegeket evett egyből a lányom, csak kóstolgatott. Van aki csak fél évestől kezdi, ki hogyan gondolja.
A 8-9 hónap már későn van szerintem!
Kitől hallottad ezt? Lányom nagyon későn ült fel magától, szép is lett volna, ha addig vártam volna a hozzátáplálással.
Kislányomat pihenőszékben etettem, abban ugye félig ülő helyzetben volt, és az nem terhelte meg a gerincét addig amíg evett. Mikor megtanult ülni, akkor átültettem etetőszékbe és ott evett. Én a hozzátáplálást nem az üléshez kötöttem, hanem a gyerek igényeihez.
Én még nem is hallottam erről az összefüggésről... A legtöbben 6 hónapos korban szokták, de már 4 hónapossal is lehet. Többnyire a tápszeres babákkal kezdik hamarabb.
Beszélj a védőnőddel, Ő mit javasol.
èn sem hallottam ezt még soha sem.
és a mozgás sérült gyerekek akik soha nem tudnak ülni azok soha nem esznek majd?
nincs köze a kettönek egyáltalán.
annak viszont van hogy az anyatej és végül is a tápszer is 6 hós kor felett már túl kevés a gyermeknek, vitaminok és ásványi anyagok és kalória szerint is.
Pl. itt is olvastam. De lehet félreértettem.
5 hónapos a fiam múlt héten kezdem el kóstoltatni és megy neki jól, (anyatejes) bár nem tud ülni még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!