Egy picike falat mogyoródarabos müzliszelet is okozhat allergiát?
Csokis müzliszelet, elszórtan tartalmazott mogyoródarabokat, egy picit evett belőle, abban egész mogyoródarab nem volt, de azt nem tudom, hogy volt-e benne picike földimogyoró.
Nem lett baja.
Evett viszont már törökmogyorós fánkot, nem lett utána semmi.
Nem ertem. A gyerek allergias a mogyorora? Ha igen, akkor az a kerdes mennyire, mert ugye az egyeni erzekenyseg kerdese, hogy ki hogy reagal ra.
Ha nem, akkor miert nem adsz neki? Mar 1 eves kor elott be kellett volna vezetni.
Van oka hogy nem kapott még mogyorót? 1 éves korig az allergéneket be kell vezetni az új irányelvek szerint. Én egy negyed kanál mogyoróvajjal kezdtem a lányomnál.
Kérdésedre válaszolva: igen, okozhat allergiát egy kis darab is akár. Nem véletlenül van bizonyos helyeken olyan szigorú tilalom, hogy pl. kibontani sem szabad mogyorós dolgot.
A védőnő azt mondta, hogy 2 éves korig várjak vele, de szerintem már bőven ideje lenne.
Hát kapott egy kisdarabot belőle, nem tudom, hogy ha allergiás lenne a földimogyoróra, akkor lennének-e jelek…
Egyelőre ettől a kisdarabtól nem volt baja
Hát a védőnő elég elavult nézeteket vall. Ajánlom ezt a cikket:
Ezt a mogyorós csokit nem gondolnám bevezetésnek, azt se tudod, jutott-e mogyoródarab neki. Itt az ideje szerintem elkezdenetek. Ha nincs allergiás a családban, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy baj legyen.
En meg eletemben eloszor avokadot csak 20 evesen ettem peldaul, nekem az akkor lett bevezetve. 🤣
Azert ennyire nem kell parazni, nem vagy elkesve. Igen, jobb lett volna meg 1 eves kora elott normalisan adni neki, de nem igy tortent, ez van.
Most akkor adjal. Nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!