Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Egy picike falat mogyoródarabo...

Egy picike falat mogyoródarabos müzliszelet is okozhat allergiát?

Figyelt kérdés

Csokis müzliszelet, elszórtan tartalmazott mogyoródarabokat, egy picit evett belőle, abban egész mogyoródarab nem volt, de azt nem tudom, hogy volt-e benne picike földimogyoró.

Nem lett baja.

Evett viszont már törökmogyorós fánkot, nem lett utána semmi.

dec. 9. 13:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
18 hónapos kisfiamnak adtam, nem kapott még így földimogyorós dolgot, de olyanokat igen, amik nyomokban tartalmazhatnak.
dec. 9. 13:08
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem ertem. A gyerek allergias a mogyorora? Ha igen, akkor az a kerdes mennyire, mert ugye az egyeni erzekenyseg kerdese, hogy ki hogy reagal ra.

Ha nem, akkor miert nem adsz neki? Mar 1 eves kor elott be kellett volna vezetni.

dec. 9. 13:14
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

Van oka hogy nem kapott még mogyorót? 1 éves korig az allergéneket be kell vezetni az új irányelvek szerint. Én egy negyed kanál mogyoróvajjal kezdtem a lányomnál.

Kérdésedre válaszolva: igen, okozhat allergiát egy kis darab is akár. Nem véletlenül van bizonyos helyeken olyan szigorú tilalom, hogy pl. kibontani sem szabad mogyorós dolgot.

dec. 9. 13:15
 4/12 A kérdező kommentje:

A védőnő azt mondta, hogy 2 éves korig várjak vele, de szerintem már bőven ideje lenne.

Hát kapott egy kisdarabot belőle, nem tudom, hogy ha allergiás lenne a földimogyoróra, akkor lennének-e jelek…

Egyelőre ettől a kisdarabtól nem volt baja

dec. 9. 13:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Én is vettem földimogyórvajat, de azt nem mertem adni neki, mert nagyon beijesztett a védőnő…
dec. 9. 13:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát a védőnő elég elavult nézeteket vall. Ajánlom ezt a cikket:

[link]

Ezt a mogyorós csokit nem gondolnám bevezetésnek, azt se tudod, jutott-e mogyoródarab neki. Itt az ideje szerintem elkezdenetek. Ha nincs allergiás a családban, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy baj legyen.

dec. 9. 13:22
 7/12 A kérdező kommentje:
De már 18 hónapos… ezekszerint nagyon elkéstem vele
dec. 9. 13:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Senki sem allergiás a rokonságban, még a távoliban sem a mogyoróra, egyik oldalról sem
dec. 9. 13:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

En meg eletemben eloszor avokadot csak 20 evesen ettem peldaul, nekem az akkor lett bevezetve. 🤣

Azert ennyire nem kell parazni, nem vagy elkesve. Igen, jobb lett volna meg 1 eves kora elott normalisan adni neki, de nem igy tortent, ez van.

Most akkor adjal. Nyugi.

dec. 9. 13:25
 10/12 anonim ***** válasza:
78%
Mi veletlen bevezettuk anno a mogyoros chips sel. Tiszta kiutes lett a gyerek. De masodjara mar nem volt baj. A kesudiotol viszint azota is kiuteses.
dec. 9. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!