Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyit és mit eszik a 10...

Mennyit és mit eszik a 10 hónapos babátok?

Figyelt kérdés
Kisfiam 10 hónapos múlt, és igazából fogalmam sincs mennyit kéne ennie, próbálom figyelni a jeleket de teljesen változó. Anyatejes, szopizik és lefejt tejet is kap, a tejet imádja. A pürés időszak átlátható volt, és most is az van, hogyha pl. zabkását vagy főzeléket kap akkor azt szinte teljesen megeszi (kB. 180-200 gramm) ilyenkor ugye én etetem, de ha rajta múlik és falatkákkal kínálom, akkor csak maszatol és pár falatot eszik 😀 Már szeretnék egyre többet adni neki falatkát, ügyesen csippent már, pl. a kenyeret, puffasztott cuccokat nagyon szereti, a vacsi az szinte minden nap valami falatka, de a ragacsosabb, csuszosabb dolgokat inkább csak szétkeni. Ennyi tejem sajnos már nincs, hogy a napi 3x pár falatot tudjam pótolni anyatejjel, mert ugye sokszor éhes marad, így még 2x én szoktam etetni. Ti meddig adtatok főzeléket, egyáltalán meddig etettétek ti a babáitokat? (Most nem a blw-s szülőket kérdezem elsősorban, nekünk az nem jött be, mert stabil ülés csak 8 hónaposan volt, akkor kapott először falatokat.) Egyébként a súlya teljesen jó, az alvás katasztrófa, de az mindig is az volt, azt már megszoktuk. :) A környezetemben két véglet van, az egyik szerint felesleges hagyni egyedül enni mert csak koszt csinál (?) (én nem értek ezzel egyet, szerintem jó, ha tapasztal, igy tanulja meg) a másik szerint meg majd eszik többet ha éhes, de én látom, hogy mikor ő maga eszik, akkor hiába dobál meg maszatol, utána még elfogaja ha én etetem, így viszont összefolynak az étkezések, tehát ez sem fenntartható, nem is tudom, hogy lesz ebből 5 étkezés igazából 😅 Köszönöm előre is a tapasztalt anyukák válaszait, napi rutint is szívesen várok és elnézést a hosszú kérdés miatt. Első gyerek, de gondolom ez a kérdésből átjött.

tegnap 08:02
 1/4 anonim ***** válasza:

De nem ertem, etetheted te, ha neki az jo, nem kell ezert a purekre visszaterni.

Nem tudod a hust, krumplit, tesztat, rizst, zoldseget, akarmit a szajaba adni villaval vagy mi?

Etesd, ha igenyli, de nem kell, fozelekezni csak es kizarolag.

En szerintem olyan 15 honapos koraig etettem, mert csak ugy evett. O etelt a szajahoz nem emelt addig soha, de szerette, ha en etetem. Azota viszont nagyjabol egyedul eszik, most 1,5 eves, persze van meg aminel segiteni kell (pl leves) de nem maradt le semmirol attol meg, hogy ezt kesobb kezdte. :D

tegnap 09:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igen-igen lehet rosszul fogalmaztam, persze nem csak purekkel etetem, annyi, hogyha falatokat adok a szájába akkor azokat sokszor ő utána kiveszi és szétdobálja, ezt valóban nem írtam bele :D De igazad van, lehet az a legjobb megoldás, ha én etetem még legalább egyszer (akkor legalább eszik nem csak játszik). Te szilárd ételből (ami nem fozelek) Kb. mennyit adtál neki egy etkezeskor 1 éves kora körül?
tegnap 11:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, amennyit kert, nem szamoltam soha, pureket se. Azt jelezte, hogy mikor eleg (elforditotta a fejet).

Azzal viszont gondban voltam, hogy mikor etessem, mert soha nem jelezte egyertelmuen, ha ehes volt, amig el nem kezdett beszelni.

tegnap 11:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, persze értem, igazából ez a legjobb, ha ő jelzi. Nálunk az a gond hogy ő elkezd játszadozni, nyugoskodni de van, hogy 10 perc után még eszik tovább ha kínálom :D Alig várom, hogy kezdjen beszélni :))
tegnap 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!