Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 6 hónap körüli babák anyukái,...

6 hónap körüli babák anyukái, nálatok hogyan alakul a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 és fél hónapos. Tápszeres. Kb. 3 hete kezdtük a kóstoltatást. Sajnos nem fogad el semmit. A száját nem nyitja, fejét elfordítja, majd sírni kezd. Próbáltam gyümölcs püréket, sárgarépa és sütőtök pürét, illetve a Sinlacot. Vedőnőnek jeleztem. Azt tanácsolta, hogy kínáljam minden nap, de egyre jobban tiltakozik. Van esetleg valamilyen tanácsotok? Köszönöm!
nov. 11. 09:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Akkoriban sehogy. 10 hos koraig, ha jo napja volt, akkor 2 falatot volt hajlando enni es ennyi, tapszeren elt leginkabb. Ha nem volt jo napja, semmit.

Viszont utana nagyon beindult es azota imad enni.

A tanacsom a turelem :D

nov. 11. 09:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azért ez megnyugtató. Ő is csak a tápszert fogadja el, abból sem iszik sokat.
nov. 11. 09:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

7 hónapos.

Mi 5 hónaposan kezdtük.

Mára ülve velünk eszik. Elé adom a falatkákat és nyomja befele. Rengeteg mindent evett már.

nov. 11. 10:56
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Hagyj pár nap szünetet. Az én lányomat 7,5 hónapos koráig nem érdekelte más az anyatejen kívül. Nem tragédia.

Esetleg nézz utána a blw-nek, lehet, hogy az etetés a probléma, szívesebben enne önállóan.

nov. 11. 11:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Enyém anyatejes volt. 6 honaposan már úgy nyitotta a száját és jött előre a fejével, hogy mai napig sírva röhögök a videón. Nagyon ízlett neki sok minden, hamar megtanult egyedül enni. De ő ekkor már stabilan ült és fel is állt. Nagyon mozgékony, tenni akaró baba volt.
nov. 11. 11:18
 6/11 anonim ***** válasza:
89%
Tarts egy kis szünetet, ne görcsölj rá!
nov. 11. 11:41
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

5 hónaposan kezdtük, de akkoriban lett egy nagy betegsége, így 6 hónaposan folytattuk.

Totál nem érdekelte. 2 kanál után abbamaradt. 10-11 hónapos volt mire valamennyire elkezdett érdeklődni, akkor is csak a falatok váltak be, püré nem.

16-18 hónapos volt mire kezdett mennyiséget enni.

Most 2,5 éves, ugyanolyan gyerek mint a többi. Nem maradt le semmiről, csak én őszüptem majdnen bele 😁

nov. 11. 12:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Fiam tápszeres volt szintén nem fogadott el semmit 6 hónapos múlt mikor elkezdtem próbálkozni. Én kb 1,5 hét után meguntam láttam nincs kész. Hagytam neki 2 hetet és újra próbáltam. Akkor már nyitotta a száját és érdeklődő volt. Hamar elkezdett mennyiségeket enni. Azóta is nagy az étvágya 13 hónapos.

Hiába hat hónapos nem biztos, hogy érett rá.

nov. 11. 20:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 🙂
nov. 12. 07:43
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

Próbálkoztunk 1 hétig a pürèkkel, de egyre nagyobb volt az ellenállás, ezért pihentünk 1 hetet. Újra kezdtük 1 hete, mostmár hajlandó pár falatot enni, de csak kizárólag falatkákat és ha ő teheti a szájába. Ja és persze az kellene neki amit mi eszünk, tegnap kivette a kezemből a túrós pogácsát, de akkor is fel volt háborodva amikor a muffinból nem kapott :) Úgyhogy most így csináljuk, én meg olvasgatok blw témában 🤷🏻‍♀️

Teljesen más tapasztalat mint a testvére volt, ő már az első alkalommal is kikapta a kezemből a kanalat és nyitotta a száját.

tegnap 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!