Most akkor 4 hónap vagy 6 hónap a hozzátáplálás kezdete tápszeres babáknál?
Ha 4 hónap, miért? Ha várjam meg a 6 hót, amikor a doki azt mondja mehet 4 hósan?
Miért ne adjak neki 4 hósan gyümit?
Van, aki szerint még fejletlen az emésztése.
Én 4 hósan kezdtem fiamnál a kóstoltatást. Először sárgarépa lé, aztán alma, és így tovább.
Kb 5-5,5 hónapos volt, mire étkezést kiváltottunk.
6 hósan glutén bevezetés
7 hósan húsok
8 hósan joghurt, túró
10 hósan tojás sárga
1 évesen fehérje
Kb ezek voltak a fontosabbak
Az újabb kutatások szerint semmivel sem érettebb a tápszeres babák emésztőrendszere, ami indokolhatná a korábbi hozzátáplálást az anyatejesekhez képest.
Egyébként van egy "hozzátáplálási teszt" a Milumil oldalán, töltsd ki, e-mail-re küldi az értékelést, kiderül belőle, hogy mennyire ajánlott elkezdenetek:
Én 4 hónaposan kezdtem el a kostoltatást. 5 hónapos volt mire a tízórai gyümit ki váltottuk. 5 hósan kezdtem el a főzeléket vagyis az ebédet kiváltani. 6,5hósan sikerült is.
Aztán jött az uzsonna is. Kb 8 hónapos lehetett mikorra kiváltottuk a tízórait,ebédet,uzsit. 9-10hótol gyönyörűen eszik,iszik egyedül.
Ertem, koszonom.
Nos igen nehez donteni.
Mi most a Komfort Ha taprol akarunk atvaltani az Optimara, de a doki szerint minimum varjunk a 4-ik hoig...
Mert addigra mar fejlett lesz az emesztorendszere.
Lehet, hogy a kostoltatast elcsusztatom 5 hoig. Meglatom.
Koszi a valaszokat!
Ha nincs gond mondjuk a székletével, akkor várhatsz még.
Az én Kisebbik fiam egy hete múlt 4 hónapos és már elkezdtük a kóstoltatást orvosi javaslatra, mert szinte minden tápszertől szorulása volt. Most már úgy tűnik kezd megoldódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!